НОВИНИ ПЛЮС

16.08.2011

Партійні рейтинги

Рейтинг Партії регіонів із серпня 2010 року по липень 2011–го обвалився з 40% до 20%. Про це свідчить соціологічне дослідження, проведене компанією TNS.

За даними опитування, якби в Україні найближчої неділі відбулися дострокові вибори до Верховної Ради, 3%– бар’єр подолали б чотири партії: ПР (20,3%), «Батьківщина» (14,7%), «Фронт змін» (9,1%), КПУ (3,4%).

Решта партій, згідно з опитуванням, бар’єр не долають. Так, за партію Сергія Тігіпка «Сильна Україна» готові проголосувати 1,9% респондентів, «УДАР» Віталія Кличка — 1,8%, ВО «Свобода» — 1,6%, «Нашу Україну» — 1,2%, Народну партію Литвина — 0,8%, Партію зелених — 0,6%, УНП — 0,3%, СПУ — 0,2%. 12,5% проголосували б «проти всіх».

«Засекречений» Пукач

Сьогодні Печерський райсуд столиці після одноденної перерви продовжить розгляд справи колишнього генерала МВС Олексія Пукача, якого обвинувачують у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе. Учора захист вдови Мирослави Гонгадзе наполягав на проведенні експертизи, яка б чітко вказала наявність державної таємниці в обвинувальному висновку. Адже саме через це процес над «перевертнем» Пукачем залишається закритим для преси. Суд не задовольнив це клопотання захисту, що спричинило тривалі дискусії сторін. За словами адвоката Валентини Теличенко, врешті Феміда таки вирішила, що їй потрібен додатковий час для ознайомлення з інструкцією про порядок присвоєння грифу «секретно».