Із Києва до Нью–Йорка за 25 хвилин

Із Києва до Нью–Йорка за 25 хвилин

Подолати відстань із Києва до Нью–Йорка за 25 хвилин — це вже не фантастика. Учора у США відбувся перший випробувальний політ найшвидшого літака світу, для якого заввиграшки долетіти з Лондона до Сіднея (це майже 17 тисяч кілометрів) усього лише за годину. Щоправда, поки що ця розробка має передусім військове призначення, але якщо випробування пройде успішно, це значно наблизить еру й пасажирських надшвидкісних польтів.

Час загадувати бажання

Час загадувати бажання

Цієї ночі бажання можна буде загадувати досхочу: у небі падатиме до 60 «зірок» на годину. Метеорний потік Персеїди, назву якому дало сузір’я Персея (під час зоряного дощу виникає враження, ніби зірки падають саме звідти), пролітає над Землею щороку о цій порі. Пік його активності зазвичай припадає на 12–13 серпня, а до 24–го потік, поступово зменшуючи свою активність, повністю «пересихає».

«Яблуко» котиться вгору

«Яблуко» котиться вгору

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Компанія комп’ютерних технологій Apple святкує одразу дві перемоги. Позавчора на момент закінчення роботи фондового ринку США дітище Стіва Джобса стало світовим лідером за обсягами корпоративного капіталу, випередивши при цьому багаторічного лідера — нафтовий гігант Exxon Mobil. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, після закриття торгів на Нью–йоркській біржі ринкова вартість «Еппл» становила 337 млрд. доларів, тоді як акції «Екссон мобіл» впали в ціні, і загальна вартість компанії зменшилася до 331 млрд. доларів.

А Башару все по барабану

А Башару все по барабану

Сполучені Штати запровадили нові санкції проти режиму сирійського диктатора Башара Асада. Як повідомляє мінфін США, під них потрапляють Комерційний банк Сирії, який належить державі, а також найбільший сирійський оператор стільникового зв’язку «Сиріатель», власником якого є один із чільних представників сирійського режиму». Відтепер американським громадянам «заборонено підтримувати ділові контакти із вказаними компаніями, а всі активи цих підприємств у США будуть заморожені». Приводом для запровадження нових штрафних заходів стала «участь сирійських фінансових інститутів у розповсюдженні зброї масового враження».

Всі статті рубрики