Артур Хейлі наших днів

12.08.2011

Мешканець провінції Британська Колумбія, що в Канаді, виграв можливість пожити протягом 80 днів у... аеропорту міста Ванкувер. Це був конкурс, і його переможцем став 29–річний Джагер Ма.

У тимчасове житло біля головного летовища Британської Колумбії Джагер переїде 17 серпня і стовбичитиме в аеропорту до початку листопада. Чоловік матиме змогу заходити у службові приміщення аеропорту, спілкуватися з пасажирами і співробітниками транспортного комплексу, харчуватися за рахунок закладу й безкоштовно отримувати предмети першої необхідності. В обмін на все це Ма повинен буде вести мікроблог у «Твіттері», розповідаючи про будні летовища, розташованого на острові Сі–Айленд, а також заповнювати сторінку на інтернет–сервісі Facebook і викладати туди відеозаписи з життя аеропорту. Для цього переможцеві відбору видали відповідну апаратуру.

«Мені не терпиться стати до виконання своїх обов’язків. Я почуваюся так, ніби виграв у лотерею», — наводить слова Джагера Ма газета «Ванкувер сан». Хлопець жартома висловив сподівання, що йому вдасться проникнути в камеру зберігання конфіскованих речей і дізнатися, що ж трапилося з ножиком, який персонал аеропорту забрав у його діда багато років тому.

Конкурс на заміщення посади «літописця» міжнародного аеропорту Ванкувер — одного з найбільших у Канаді — був приурочений до його 80–річного ювілею. Крім Ма, до участі в розіграші зголосилися ще 95 осіб — громадян Канади та мешканців Британської Колумбії (це було обов’язковою умовою від організаторів). Охочі мали надіслати відеопрезентацію з розповіддю про себе, а потім відвідувачі визначили переможця серед п’ятьох найоригінальніших кандидатів. Відтак в Артура Хейлі — автора роману «Аеропорт» про будні американського летовища 1960–х років — може з’явитися сучасний конкурент.