ХРОНІКА

11.08.2011

Теніс

Услід за Олександром Долгополовом стартовий раунд турніру AТР у Монреалі здолав іще один українець. Сергій Стаховський упевнено розібрався з німцем Філіпом Кольшрайбером — 6:2, 7:5.

А Долгополов тим часом невдало спробував зіграти в парі — разом iз бельгійцем Діком Норманом вони поступилися дуету Тсонга/Ваврінка (Франція/Швейцарія) — 2:6, 4:6.

* * *

На хардових змаганнях WTA в канадському Торонто українка Олена Бондаренко зачохлила ракетку в першому ж колі, програвши американці Серені Уїльямс — 0:6, 3:6.

Хокей

«Донбас» здобув третю перемогу у чотирьох поєдинках на зборі в Словаччині, обігравши позавчора команду тамтешнього вищого дивізіону «Нітру» — 3:1 (Шафаренко, Доніка, Цируль).

Тим часом керівництво чемпіона України підписало контракт із найкращим снайпером минулого регулярного сезону Вищої хокейної ліги Росії Олександром Журуном. 26–річний форвард став чемпіоном ВХЛ у лавах тюменського «Рубіна», закинувши 29 шайб у 53 матчах основного етапу.

Гандбол

І в повторній зустрічі з чемпіонами Росії серед чоловіків, «Чеховськими ведмедями», срібний призер української суперліги, полтавське «Динамо», програв; цього разу з рахунком 26:33.

Кульова стрільба

Українці наблизилися до першої індивідуальної медалі на чемпіонаті Європи в Белграді. У стрільбі зі швидкісного пістолета з 25 м Роман Бондарук і Олександр Петрів пробилися до фіналу, показавши у кваліфікації третій і четвертий результати відповідно.

Бокс

Чемпіон світу в суперважкій вазі за версією WBC Віталій Кличко готовий провести підготовку до запланованого на 10 вересня бою проти поляка Томаша Адамека в Києві. Нагадаємо, українець залишив свій тренувальний табір в Австрії через політичні події на Батьківщині. «Демократичні цінності важливіші за бій», — заявив Кличко–старший.

* * *

Тим часом Володимир Кличко сказав, що не збирається брати участь в Олімпійських іграх 2016 року, куди допустять професіоналів. І причиною є не його вік (Володі 35 років). Чемпіон світу за версіями IBF, WBA і WBO вважає, що одного олімпійського титулу 1996 року йому достатньо.

Шахи

Нічия чорними фігурами у сьомому турі Гран–прі ФІДЕ у Ростові–на–Дону з росіянкою Тетяною Косинцевою дозволила українці Катерині Лагно зберегти друге місце. Щоправда, набравши 4,5 очка, донеччанка вже на два бали відстає від лідерки — молодої китаянки Хоу Їфань.