Сила є, а «третьої» — немає

10.08.2011

Чемпіон світу з боксу за версією WBC, а також депутат Київради й голова партії «УДАР» Віталій Кличко призупинив підготовку до свого вересневого боксерського поєдинку з Томашем Адамеком, аби приїхати в Київ і... анонсувати появу «третьої сили» в українському політикумі.

Від Кличка чекали радикальних заяв і рішучих дій на підтримку Тимошенко, ледь не участі в новому Майдані (нагадаємо, Віталій висловлював активну підтримку «помаранчевим» у 2004 році). А чемпіон вирішив стати «над сутичкою» — закликав владу та опозицію до діалогу. Кличко констатував, що «методи, які влада застосовує до опозиції, аналогічні методам, які опозиція застосовувала до влади, коли та була при владі».

Віталій на вчорашньому брифінгу не вжив словосполучення «третя сила», але було очевидно, що саме нею він хоче бути.

При цьому Віталій Кличко поручився перед судом за сумлінність Юлії Володимирівни. «Я готовий узяти цю тендітну жінку на поруки», — заявив політик–боксер і підписав відповідну заяву перед телекамерами.

Також Кличко звернувся із заявою до Президента, вимагаючи припинити «бої без правил» в українській політиці. Боксер вважає, що в країні розгортається серйозний внутрішній конфлікт. Під загрозою — набуття асоційованого членства в ЄС та проведення Євро–2012.

Кличко повторив думку Заходу, що влада сповідує принцип вибірковості правосуддя. При цьому підкреслив: «Я не виступаю на захист Тимошенко — я виступаю за діалог між владою та опозицією. А відсутність такого діалогу — це шлях до диктатури».

Відповідаючи на запитання, чи партія «УДАР» братиме учать у маніфестаціях на захист Тимошенко, Кличко сказав: «Не виключаю участі в політичних акціях. Водночас ми вважаємо, що для початку треба вичерпати всі політичні механізми».

Що ж до бою із поляком Адамеком, який має відбутися 10 вересня у Вроцлаві, то Кличко запевнив: «Я не припиняв підготовку. Продовжую тренуватися».