Ганьба блакитного берета

09.08.2011

Для родини Сорокалетів того дня біди ніщо не віщувало. Трирічна Злата разом iз батьками, дідусем та бабусею вирішили погуляти в одній iз найпопулярніших у Дніпропетровську зон відпочинку — на Монастирському острові. Коли ж дівчинка побачила там поні, відразу стала просити батьків на них покатитися. Відмовити Златі в такому бажанні ніхто не міг. Дівчинка стала їхати на одному з коників, а другого поні вела поруч Марія, яка здавала тварин напрокат. І саме на другого поні звернула увагу група молодиків у блакитних беретах, які саме цього дня відзначали свято повітряно–десантних військ і ходили Дніпропетровськом, як засвідчують очевидці, п’яними натовпами. А один із колишніх служивих навіть намагався на поні залізти, однак Марія дала йому відкоша. До того ж на допомогу дівчині прийшов і батько Злати, який спробував зухвальця у береті десантника втихомирити.

Молодики після цього зникли за одним iз торговельних кіосків. Але за лічені хвилини той iз них, що намагався залізти на поні, несподівано з’явився на алеї й жбурнув у бік своїх «кривдників» порожню пляшку з–під пива. Посудина поцілила прямісінько в голову маленькій Златі. Дівчинка відразу втратила свідомість, а її обличчя залило кров’ю.

Коли дівчинку доставили до лікарні, медики констатували пролом черепа і терміново зробили операцію. До свідомості Злата прийшла через певний час і стан її здоров’я розцінюється як стабільно важкий.

Сам винуватець біди зі своїми друзями після цього зник у невідомому напрямі. Проте, як повідомили у Центрі зв’язків з громадськістю УМВС України у Дніпропетровській області, підозрюваного затримали. Ним виявився колишній десантник, 1989 року народження. Наразі вирішують питання про порушення щодо нього кримінальної справи.