Прорвана мішень

09.08.2011

Стартові дні континентальної першості стрільців у Белграді, розтягнутої аж на два тижні, приносили нашим співвітчизникам переважно розчарування. Передусім це стосується дорослої збірної, яка має розширювати квоту ліцензій на Олімпійські ігри. Тривале безмедальне очікування перервалося в суботу, коли Олег Омельчук, Іван Бідняк та Сергій Кудря командою здобули «бронзу» у стрільбі з пістолета з 50 м, приєднавшись на п’єдесталі до росіян і білорусів.

Ще двічі українці зупинялися за крок до нагород. Олімпійська чемпіонка 2004 року Олена Костевич стала четвертою в стрільбі з пістолета з 25 м. Таке саме місце посіла й команда в складі Андрія Гільченка, Олександра Зіненка та Владислава Прянишникова у стрільбі з 50 м по мішені, що рухається.

Значно більше минулого тижня здобули в Сербії наші юніори. У стрільбі з гвинтівки з трьох положень із 50 м Сергій Куліш отримав срібну медаль, а Євгенія Борисова — бронзову. Крім того, Борисова взяла «срібло» у дівочій команді разом із Ольгою Голубченко й Тетяною Тарасенко. У стрільбі з 50 м по мішені, що рухається, Владлен Онопко став другим, а Олександр Мошненко — третім. До того ж Мошненко ще виборов «бронзу» — у другій варіації цієї вправи, та «срібло» й «бронзу» в команді з Онопком та Станіславом Лосем.