Брав би з них приклад, Вітьок!

05.08.2011

Поки молодший син Президента Януковича — Віктор, народний депутат, — купається в розкошах, розсікає на іномарках класу «люкс» і в робочий час зависає по кабаках, нащадки керівників європейських держав демонструють приклади скромності й ощадливості. Так, син прем’єр–міністра Швеції Фредріка Райнфельдта — 18–річний Густав — став працівником звичайного «Макдональдза».

«Влаштувався в McDonald’s. Круто буде трохи попрацювати. Здається, це реально добре», — написав Густав Райнфельдт у своєму «Твіттері». Райнфельдт працює в закусочній у центрі Стокгольма, не цурається вигукувати: «Вільна каса!» та раз по раз бігати на кухню. Через свій мікроблог хлопець запросив заходити в кафе, аби замовити в нього гамбургер.

Зазвичай у «Макдональдз» наймаються студенти — щоб мати приробіток під час навчання. На прохання прокоментувати вчинок Густава Райнфельдта представниця прес–служби McDonald’s у Швеції Фріда Берг заявила виданню «Нюхетер 24»: «Не має значення, хто він. Він є нашим співробітником».

А напередодні світ облетіла новина з Британії. Онук королеви Єлизавети ІІ принц Вільям та його дружина Кетрін подали співвітчизникам приклад ощадливості, скориставшись послугами бюджетного авіаперевізника Flybe (квитки таких лоукостових компаній значно дешевші, ніж у звичайних, але й вигод та комфорту при цьому значно менше). На очах здивованих пасажирів в аеропорту Единбурга герцог і герцогиня Кембриджські пройшли всі необхідні перевірки, передбачені вимогами безпеки, і розташувалися в тісному салоні літака між іншими подорожніми.

Нагадаємо, зараз принц служить пілотом пошуково–рятувального вертольота на базі королівських ВПС біля містечка Енглсі. Куди йому до народних депутатів України...

 

ДО РЕЧІ

У Шотландії Вільям і Кейт були на весіллі найстаршої онуки королеви Єлизавети — 30–річної Зари Філліпс. Дочка принцеси Анни вийшла заміж за професійного гравця в регбі, 32–річного Майка Тіндалла.