ХРОНІКА

05.08.2011

Легка атлетика

У другий день чемпіонату України, що триває на донецькому РСК «Олімпійський», найбільшу увагу привернула стрибунка в довжину Вікторія Рибалко. Запоріжанка, яка навчається та працює в США, в найкращій спробі полетіла на 6,87 м — із таким виступом можна претендувати на медаль чемпіонату світу.

Киянка Тетяна Петлюк на 800–метрівці «розміняла» гросмейстерські дві хвилини — 1.59,79. Її землячка Анастасія Рабченюк виконала норматив А на чемпіонат світу й Олімпійські ігри, перемігши на дистанції 400 м із бар’єрами — 54,75 сек. Одесит Андрій Семенов став першим у секторі штовхання ядра з солідним показником 20,63 м. У стрибках у висоту молода Оксана Окунєва з Миколаївщини «обскакала» 39–річну (!) представницю Київщини Ірину Михальченко — 193 см проти 190.

Тим часом з’явилася неприємна новина: призер багатьох престижних змагань, стрибун із жердиною Максим Мазурик, найімовірніше, змушений буде пропустити чемпіонат світу в Кореї через травму.

Гандбол

Запорізький «Мотор–ЗНТУ–ЗАС» став бронзовим призером Кубка губернатора Астраханської області. У суперництві з п’ятьма російськими командами українці пробилися до матчу за третє місце, в якому здолали «Сунгуль» (Снєжинськ) — 34:30.

Днями «Мотор» уклав контракти з сімома новачками — чотирма росіянами, одним молдованином, українцями Павлом Гурковським із «ЗТР» та Станіславом Жуковим із «Будівельника». У новому сезоні клуб збирається боротися за золоті медалі національної першості.

Теніс

Українка Ольга Савчук потрапила до основної сітки хардового турніру WTA в американському Карлсбаді як «лакі лузер» — «щасливчик», що програв у кваліфікації. Утім уже в стартовому матчі донеччанка поступилася місцевій тенісистці Коко Вандевеге — 7:6, 4:6, 3:6.

Велоспорт

Не надто вдало провело тріо українців четвертий етап «Туру Польщі». Руслан Підгорний фінішував 50–м (+0,34), Ярослав Попович — 109–м, Олександр Квачук — 134–м (обоє — +7 хв. 28 сек.). У генеральній класифікації Підгорний йде 56–м (+0,44), Попович — 119–м (+7,38), Квачук — 132–м (+8,52).

Шахи

У другий ігровий день Гран–прі ФІДЕ в Ростові–на–Дону українка Катерина Лагно білими фігурами розійшлася миром із росіянкою Олександрою Костенюк. Після двох турів уродженка Львова, маючи 1,5 очка, ділить друге–четверте місця серед 12 шахісток.