Приз пам’яті Вадима Гетьмана — голові Правління банку «Хрещатик»

04.08.2011

У вівторок, 2 серпня, в прес–центрі УНІАН відбулася церемонія нагородження лауреата у спеціальній номінації «Банкір, якому довіряють». Таку назву має спеціальний приз пам’яті Вадима Гетьмана, що вручається кращому менеджеру фінансового сектора, який зробив вагомий внесок у розвиток банківської справи в Україні, за версією журналу «Банкиръ».

За словами шеф–редактора журналу «Банкиръ» Олега Капралова, основним критерієм у визначенні кращих є якісні показники. При цьому враховується думка клієнтів, розсилаються анкети. «У базову платформу оцінки якості діяльності ми заклали п’ять критеріїв: прозорість, відкритість, довіра, репутація та надійність, — зазначив Олег Капралов. — За підсумками конкурсу, першим володарем цієї відзнаки став голова Правління банку «Хрещатик» Дмитро Гриджук».

Дмитро Миколайович у банківській системі з 1990 р. Банк «Хрещатик» очолив у 2000 р. Під його керівництвом фінансова установа пройшла етапи становлення, розвитку та адаптації у банківській системі України, утвердилася як системна фінансово–кредитна установа універсального типу. Динамічний розвиток банку, застосування сучасних банківських технологій надає ПАТ «КБ «Хрещатик» можливість здійснювати універсальне обслуговування будь–якого клієнта — фізичної або юридичної особи.

У 2008—2010 рр. стрімка тенденція зміцнення позицій «Хрещатика» як провідної фінансової установи держави залишалася такою ж позитивною. За час кризи банк не призупинив жодного платежу, повертав вклади клієнтам на їхню першу вимогу. Наразі банк входить до трійки кращих інвестиційних банків держави, посідає 4–те місце серед зберігачів цінних паперів, уже кілька років поспіль посідає місце лідера на ринку банківських металів. «Хрещатик» входить до десятки найдорожчих брендів банківського сектора країни. «Про довіру до банку «Хрещатик», — додав Олег Капралов, — говорить уже те, що кількість депозитів бізнесу і вкладів населення не тільки не зменшилася, а й суттєво зросла».

І в такому позиціюванні банку велику роль відіграли високий професіоналізм, управлінський талант і моральні принципи життя банкіра Гриджука, який бере активну участь у роботі профільних громадських організацій, Київського національного економічного університету ім. В. Гетьмана та ін. Фінансист має численні вітчизняні і зарубіжні державні й професіональні нагороди, визнаний одним з кращих топ–менеджерів фінансового сектору за рейтингами провідних ділових видань. Став банкіром 2010 року за підсумками ІІ Всеукраїнського конкурсу «Банк року’2010» і щорічного конкурсу «Фінансовий Оскар» щотижневика «Бизнес». І ось тепер визнаний першим володарем призу пам’яті Вадима Гетьмана «Банкір, якому довіряють».

Приз пам’яті Вадима Гетьмана є авторською роботою українських скульпторів, членів спілки художників України Стаса Кадочнікова і Тетяни Зайцевої.

Скульптура являє собою бронзову постать, що символізує фінансову стабільність, відкритість і надійність.

«Ця нагорода, певно, найдорожча для мене, — підкреслив Дмитро Гриджук, тримаючи статуетку. — Ім’я Вадима Гетьмана стало не просто віхою у новій історії України. Це становлення фінансової системи молодої Української держави, залучення інновацій і впровадження найпередовіших технологій в банківському бізнесі. Це — ноу–хау в управлінських технологіях, формуванні корпоративної культури. Основи школи банкірів, закладені Вадимом Гетьманом, будуть жити довго».

Насамкінець голова Правління банку «Хрещатик» Дмитро Гриджук підкреслив, що такий приз — добрий стимул у роботі. А земна куля, яку тримає людина на статуетці, символізує відповідальність за весь світ, котра у нас, банкірів, має бути особливо високою.