Куди там Кемерону до Януковича...

04.08.2011

На весь світ прославилася працівниця італійського кафе Франческа Аріані. Для цього виявилося достатньо... не впізнати прем’єр–міністра Великої Британії Девіда Кемерона. А діло було так.

Відпочиваючи в Тоскані, Кемерон із компанією зайшов до кав’ярні, замовив кави і попрямував на веранду. «Він замовив два капучино й один еспресо, я їх зробила, думаючи, що він — звичайний турист. Потім він попросив принести все за його столик. Але я відмовила, пояснивши, що працюю сама і що в мене багато замовлень», — розповіла в інтерв’ю італійським ЗМІ барменка Франческа.

Ображений керівник британського уряду ретельно зібрав усю решту, не залишивши чайових. Жінка вже згодом усвідомила, якого дала маху. Почувши, хто це такий, барменка запросила Кемерона знову зайти до них у кафе й пообіцяла обслужити «за першим розрядом».

Ця історія викликала великий резонанс у британській пресі. Газета «Дейлі мейл» з’ясувала подробиці відпустки Девіда Кемерона в Італії і розповіла читачам, як глава уряду «утискається», аби заощадити кошти державної скарбниці. Зокрема, орендовану в Тоскані старовинну віллу родина Кемерона ділить із двома іншими сім’ями, а свою частку прем’єр сплачує з особистих заощаджень. На території маєтку є сад, басейн і тенісний корт. Але, за мірками багатіїв, житло скромне — із загальним рахунком усього 6 тисяч фунтів за два тижні.

Куди там прем’єр–міністрові якоїсь Британії до нашого Президента Януковича з його «Межигір’ями», гелікоптерами, автопарками...