Жанрові одкровення

Жанрові одкровення

Реклама наполегливо утовкмачує в масову свідомість, що усе нове — краще за попереднє. Не так у літературі: новий роман далеко не завжди претендує на письменницьку вершину. Та це не означає, що новий твір — гірший за більш ранні. Літературний рух відбувається не лише по вертикалі, а й по горизонталі. Відтак, нова книжка для автора — це передовсім захоплення додаткових формальних і сенсових плацдармів, опанування інакших способів письма. А може бути навіть простим «тренувальним майданчиком», де фітнесують прозаїчні м’язи.

Недоспіваний «Славське–рок»

Недоспіваний «Славське–рок»

Через трагедії на шахтах Східної України V Міжнародний фестиваль «Славське–рок», який проходив 29—31 липня в Карпатах на Львівщині, довелося скоротити. У неділю, на третій день забави, передчасно зібрали денну і вечірню сцену... Ситуацію врятувало те, що, крім музичної програми, організатори запланували екологічну, мистецьку і спортивну. Тому обурених не було, ніхто не просив повернути гроші за квитки. Тим паче що ціна за вхід і так була лояльною у порівнянні з іншими фестивалями. Квиток на три дні коштував 100 гривень, на один день — 50 гривень.

Як пояснив директор «Славське–рок» Сергій Харчук, він не міг кардинально підняти ціну з поваги до відвідувачів фестивалю. «Нас би не врятувало, якби ми поставили 200 гривень, а багато хто не зміг би приїхати. Основна наша аудиторія — студенти. Ми не хочемо їх втратити. Якщо зареєструється дві тисячі, тоді «Славське–рок» пройде без збитків. Поки що не вдається досягти цієї планки».

Всі статті рубрики