Тіло — в плюс

03.08.2011
Тіло — в плюс

Сучасні стандарти краси, запроваджені глянцевими журналами, вже довели (в кращому разі до сліз, у гіршому — до смерті) не одну дівчину. Прагнучи бути схожими на «ідеальних» топ–моделей та зірок, у яких нібито немає ні целюліту, ні зайвої краплі жиру, юні послідовниці зазвичай не думають про те, що до такого стандарту кумирів «підганяє» передусім усесильний фотошоп. Проте, виявляється, прискіпливі редактори «глянцю» присікуються не лише до недостатньої стрункості моделей. Інколи за допомогою комп’ютерних програм, гриму та одягу їм, навпаки, «додають»… зайвої ваги.

«У це складно повірити, але мені інколи доводиться підкладати на стегна спеціальні подушечки для збільшення об’єму. А буває, відкрию журнал зі своїми фото — а я там на розмір більша, ніж насправді! — скаржиться одна з найвідоміших моделей категорії «плюс сайз» (тобто великих розмірів) американка Маркіта Прінг. — Мені це, звісно, не до вподоби. Але краще хай на мене чіпляють поролон, ніж змушують сидіти на конкретній дієті і псувати здоров’я».

За словами 21–річної красуні, уявлення замовників про те, як має виглядати «велика» манекенниця, часто різняться. «А я занадто ціную своє тіло, щоб щоразу змінювати його під чиїсь запити», — наголошує Маркіта. І розвіює уявлення про те, що «пампушки» можуть їсти що завгодно, адже їм не треба боятися зайвої ваги. «Це оманливе враження. Навпаки, для того, щоб постійно тримати стабільну вагу і «не розпливатися», але при цьому й не схуднути, мені доводиться докладати значно більше зусиль, ніж «звичайним», худим моделям», — скаржиться Прінг. І ділиться своєю дієтою: зранку — вівсяна каша, зерновий хліб і фрукти, на обід та вечерю — салат зі шматком курки або риби. Єдине, в чому дівчина не може собі відмовити — шоколад. Але і до цієї єдиної слабкості їй доводиться ставитися з обережністю, «адже забагато солодкого шкідливо для шкіри».