Із гендерною рівністю

03.08.2011
Із гендерною рівністю

У плаванні Дмитро Кирпулянський показав не найкращий результат, але в підсумку фінішував третім. (Фото з архіву «УМ».)

Дві нагороди привезли українські сучасні п’ятиборці з британського Мідуея, де позавчора закінчилася континентальна першість. Загалом до Англії їздили восьмеро наших спортсменів, порівну чоловіків та жінок. І в результаті на кожну зі статей припало по медалі третього ґатунку: бронзовими призерами в особистій першості стали Дмитро Кирпулянський та Вікторія Терещук.

Дмитро Кирпулянський, як і його старший брат Павло, вдало почав змагання. Після фехтування Дмитро був третім, пропустивши Павла на другу позицію. Після плавання і конкуру молодший брат виходив на старт комбінованого останнього етапу (біг і стрільба), маючи третій показник. А ось Павло виступив гірше — у підсумку показав 21–й результат. Дмитро відстояв «бронзу». Ще один наш співвітчизник Олексій Мордасов фінішував 28–м із 36 спортсменів. А перші дві сходинки посіли росіяни Андрій Мойсеєв та Сергій Карякін.

Великі сподівання покладали тренери на Вікторію Терещук, у якої в активі вже є і золота нагорода континентальної першості 2008 року, і медалі світового чемпіонату та Олімпійських ігор. У фехтуванні, найслабшому елементі в арсеналі луганчанки, Вікторія була 13–ю, зате надалі отримувала позиції в межах першої десятки. Восьме місце в плаванні Терещук підкріпила найкращим результатом у кінній виїздці, а в комбінації — увірвалася до призової трійки, залишивши позаду француженку Емілі Казе, володарку багатьох золотих нагород першостей світу та Європи.

У межах другої десятки фінішувала наша Ірина Хохлова — 14–та. Ганна Буряк виявилась передостанньою — 35–ю. А переможницею стала титулована німкеня Лена Шенеборн, яка випередила молоду надію угорської команди Едріен Тотт.

Навіть не потрапили до фіналів Наталія Мордасова та Павло Тимощенко. Від останнього можна було очікувати вищого результату, але на момент змагань у Павла було не все гаразд зі здоров’ям.

Утім керівництво збірної сподівається, що саме Тимощенко стане другим нашим представником на Олімпійських іграх. «Восени ще буде першість світу, вона ж пройде і наступного року, перед Іграми, тому в Тимощенка є багато шансів здобути ліцензію. Як і в Ірини Хохлової», — розповів «УМ» державний тренер із сучасного п’ятиборства Сергій Зейкан. Від однієї країни до Лондона зможуть потрапити максимум двоє спортсменів кожної статі, а в Мідуеї ліцензії отримали перші вісім фінішерів у чоловіків та жінок.