Читання з вечора до рання

26.07.2011

П’ятеро студентів із Домініканської Республіки читали безперервно вголос понад 15 діб.

Як повідомляє агенція «Ассошіейтед пресс», виснажлива акція дозволила молодим людям потрапити до Книги рекордів Гіннесса вже після 241 години читання. Однак і після цього студенти продовжили роботу голосових зв’язок, а закінчили тільки минулої суботи, довівши кількість годин безперервного читання до 365.

Читацький марафон групи спудеїв стартував ще 7 липня. Чотири хлопці й дівчина вступали в дію по черзі, підсаджуючись до мікрофона. Зміна тривала дві години, тобто кожен міг отримати вісім годин на перепочинок і сон. Для читання було обрано роботи колишнього президента Домінікани, письменника, політика та історика Хуана Боша.

Щоб підготуватися до виснажливої акції, читці тренувалися впродовж двох років — щодня читали вголос по дві години, поліпшуючи голосові зв’язки та витривалість організму.

За словами представника Книги рекордів, «це величезна жертва і важливий випадок у галузі встановлення світових досягнень, адже він пов’язаний з інтелектуалізацією суспільства». Студенти–рекордсмени висловили сподівання, що їхній акт спонукає молодь Домініканської Республіки більше читати. А бізнесменів вони закликали жертвувати кошти на модернізацію місцевих бібліотек.

Попередній рекорд тривалості групового читання було встановлено в Маямі 2009 року. Тоді група американок читала книжки вголос протягом 240 годин.