Шрапнеллю по «космічному СРСР»

26.07.2011
Шрапнеллю по «космічному СРСР»

«Оскароносна» Хіларі Свонк останнім часом знімається не надто часто, хоча пропозицій не бракує. Проте після двох премій Американської кіноакадемії актриса стала перебірливою. Торік у прокат вийшло тільки дві стрічки за її участю, а на 2011–й поки що запланована прем’єра лише однієї — «Старий Новий рік». Зате на наступний рік у Хіларі теж уже є плани: днями вона дала згоду на зйомки в екранізації коміксу «Шрапнель» (Shrapnel), де не лише зіграє головну роль, а й стане продюсером. Кінокомпанія «Редікал пікчерз», якій належать права на виробництво фільму, обіцяє фантастичний екшн з елементами вестерну.

Дія коміксу розгортається у 2250 році. На той час люди вже колонізували Сонячну систему і сформували Сонячний Альянс для управління планетами. І лише мешканці Венери не хочуть підкорятися цьому «космічному СРСР». Головна героїня, колишній боєць морської піхоти Саманта, живе на Венері в добровільному вигнанні, намагаючись забути своє попереднє життя. Але, коли на планеті починається війна за незалежність, жінка бере в руки зброю й очолює повстанців.

Виявляється, Хіларі вже давно приглядала для себе проект такого типу. «Мені дуже подобається, як «Редікал пікчерз» поводиться з коміксами, — каже зірка. — Завдяки «Шрапнелі» і моїй героїні Саманті я нарешті знову застосую своє вміння зніматися в бойовиках і зможу створити дуже цікавий та неоднозначний персонаж. Хоча зазвичай для такого жанру це рідкість».