НОВИНИ ПЛЮС

21.07.2011

Сацюк повернувся?

Володимир Сацюк, який є одним із фігурантів кримінальної справи про отруєння Віктора Ющенка, повернувся в Україну. Днями заступника голови СБУ 2004 року бачили в місті Малин на Житомирщині. Про це сайту «Українська правда» повідомили поінформовані джерела. Також в останні місяці начебто пожвавилося життя на дачі Сацюка, яка раніше кілька років простоювала. Нагадаємо, Сацюк перебуває в міжнародному розшуку й переховується в Росії.

Нові крила для Януковича

Державне авіаційне підприємство «Україна» витратить 8 млн. грн. на оренду літака Falcon 900. Як повідомляє портал державних закупівель, тендер проведено з одним учасником — ТОВ «Центравіа», яке не має навіть свого інтернет–сайту. За інформацією нардепа від БЮТ Остапа Семерака, директором та одним із засновників ТОВ «Центравіа» порівняно недавно був такий собі Павло Литовченко — той самий, який фігурував у історії з приватизацією «Межигір’я».

На початку року Держуправління справами вже орендувало у «Центравіа» гелікоптер Augusta 139 для перевезень Януковича. Він обходиться держбюджету в 7,5 млн. грн. на рік.

Здоров’я Джарти

Главу уряду Криму Василя Джарти прооперували в одній із московських клінік. За повідомленням ТСН, операція була складна, «зараз він приходить до тями і спілкується з рідними по телефону».

Перед цим з’явилися чутки про смерть чільного «регіонала» АРК — зумовлені тим, що «з Криму він їхав спішно і в дуже поганому стані».

Арешт

Відносно голови управління культури та туризму Київської облдержадміністрації Ігоря Осипенка порушено кримінальну справу за одержання хабара. Як повідомляє газета «Дєло», Осипенко є депутатом Київської облради від Партії регіонів. Ідеться про хабар в особливо великому розмірі, отриманий 7 червня.

Інтернет–ЗМІ об’єднуються

Українські інтернет–видання ініціюють створення Спільноти професійних електронних медіа — добровільного об’єднання, яке займатиметься незалежним саморегулюванням галузі. Про це повідомила на прес–конференції виконавчий директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар. За її словами, інтернет–ЗМІ занепокоєні бажанням держави контролювати та регулювати мережу, а «найпередовіший світовий досвід демократичних країн — це якраз досвід саморегулювання, коли самі інтернет–видання для себе визначають правила, за якими можна ідентифікувати ті ресурси, які цих правил дотримуються».