НОВИНИ ПЛЮС

20.07.2011

Чиновник погорів на корупції

Генеральна прокуратура затримала голову Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг Василя Волгу. Волгу затримано працівниками Служби безпеки України за вчинення злочину, пов’язаного з корупцією, та доправлено до ізолятора тимчасового утримання, повідомила прес–служба СБУ. У справі проводять необхідні слідчі дії.

Кишені обранців

У Верховній Раді — лише 12 народних депутатів, які наважилися не клопотати перед апаратом парламенту про нарахування матеріальної допомоги на оздоровлення. Розмір такої допомоги — 35 тисяч гривень. Апарат ВР повідомив про це інтернет–виданню «Українська правда» у відповідь на запит щодо надання публічної інформації. Зокрема, наразі від допомоги відмовилося вісім «регіоналів»: Рінат Ахметов, Василь Горбаль, Юхим Звягільський, Сергій Кий, Сергій Клюєв, Володимир Мальцев, Едуард Прутнік, Георгій Скудар. З опозиційних фракцій по допомогу не зверталося четверо: Анатолій Гриценко, Олександр Третьяков та Арсеній Яценюк — від «НУНС», а також Наталія Королевська — з БЮТ.

Медіа для мас

Працівника посольства Грузії в Україні, який застосував фізичну силу до фотографа Олександра Ямкового під час акції FEMEN під стінами амбасади, звільнено з роботи. Про це повідомляють у прес–релізі посольства. Дипломатичне представництво Грузії в Україні висловлює жаль у зв’язку з інцидентом, а також вибачається перед учасниками акції, журналістами і українською громадськістю. «Мені дуже прикро, що співробітник посольства (який працює за контрактом, він не дипломат) перевищив свої повноваження», — заявив посол Грузії в Україні Григол Катамадзе в інтерв’ю «Радіо Свобода». Представник посольства зустрівся з головним редактором тижневика «Коммєнтарії», в якому працює Ямковий. Редакція сподiвається, що розслідування буде об’єктивним. «Також редакція не хотіла б, щоб в інциденті, який мав місце, хтось вбачав політичні чи тим більше геополітичні мотиви. Також ми б дуже не хотіли, щоб певні політичні сили чи громадські організації використовували цю ситуацію для свого піару», — наголошується у прес–релізі видання.

«12 липня» в Криму

Осередки демократичних партій Криму провели зустріч, на якій обговорили iдею захисту волевиявлення громадян на виборах народних депутатів у 2012 році. В «ініціативі 12 липня» взяли участь представники «Нашої України», «Фронту змін», УНП, КУН, «Свободи», а також кількох громадських організацій (включно з делегатом Меджлісу кримськотатарського народу). Сторони домовилися створити міжпартійний комітет захисту чесних виборів і робочу групу, головними завданнями яких мають стати організація якісного процесу спостереження, координація дій при формуванні виборчих комісій тощо.

Голова політради «НУ» Валентин Наливайченко заявив про те, що для досягнення успіху опозиція мусить діяти спільно. «Об’єднання потрібне, і до цього можна буде дійти тільки через координацію зусиль, тільки через дію. Не в структурі шукати єдності, не вождя чергового знайти, а тільки через спільну справу — через захист виборчих прав громадян», — заявив Наливайченко в інтерв’ю «Оглядачу».