Тризна зi стриптизом

15.07.2011
Тризна зi стриптизом

Церемонiя прощання по–тайванському.

На Тайвані набув популярності новий спосіб прощання з небіжчиками. На похоронах усе частіше... танцюють стриптизерки.

Як повідомляє британська газета «Дейлі мейл», виконавцi стрип–дансу приїздять на похорони спеціальною машиною під назвою Electric Flower Car («Квіткова електрична машина») і танцюють та співають на розсувній платформі з неоновою iлюмiнацiєю. Так вони втiшають убитих горем родичiв померлого та самого «винуватця торжества». Цей новий звичай прощання з небіжчиком викликає багато контроверсійних вiдгукiв, але частина тайванського суспільства вважає його чудовим способом прощання з близькими людьми.

Мешканці Тайваню, які користуються послугами стриптизерок на похоронах, стверджують, що винаймання оголених жінок має релігійне підґрунтя. Мовляв, старші духи потойбічного світу не надто дружньо ставляться до молодших прибульців. Завданням стриптизу є відволікти увагу старших духів, щоб молоді мали час призвичаїтися до нового середовища.

Інші шанувальники цвинтарного стриптизу стверджують, нiби боги нижчих рангів просто полюбляють розваги, і саме для них танцюють стриптизерки.

Цікаво, що послугами стриптизерок на похоронах користуються переважно забобонні мешканці віддалених сільських регіонів. Стосовно ж більш освічених та прагматичних тайванців, то вони дають лише одне пояснення новій моді: оголені жінки мають привабити на похорони якомога більшу кількість людей.