Реклама — двигун торгівлі, а павук — гальмо

13.07.2011

Від п’ятниці до вівторка не працював супермаркет мережі «Реал» у німецькому місті Бексбах, що в федеральній землі Саар. Його роботу заблокував... павук. Щоправда, павук не простий, а т. зв. бразильський мандрівний, який вважається дуже агресивним і отруйним.

Як повідомила газета The Local, членистоногого гостя виявили в ящику колумбійських бананів. Коли коробку відкрили, волохата тварина вистрибнула й кудись утекла. Того ж дня персонал магазину повідомив про небезпечного втікача у відомство з боротьби зі сільськогосподарськими шкідниками. Відповідні особи ухвалили рішення про евакуацію відвідувачів і закриття торгових площ на час пошуку павука.

Бразильський мандрівний павук поширений у Південній і Центральній Америці, він не плете павутиння, бо ніколи не сидить на одному місці. Таких рухливих павуків нерідко знаходять у житлових приміщеннях, а також у продуктових крамницях.

На думку фахівців, членистоногий звір, що прибув з імпортними бананами до Німеччини і потрапив до супермакета, швидше за все, сховався в якийсь темний закуток. Щоб знешкодити небезпечного павука, весь магазин обробили отрутохімікатами. Тепер усі продукти доведеться знищити, щоб уникнути отруєнь серед покупців.

Експерти вважають, що павук мав би вже загинути. Однак до вівторка його досі не знайшли — ні живого, ні мертвого.