Нагороджені ліцензіями

12.07.2011

Аби не ламати голову над тим, де напередодні лондонської Олімпіади здобувати додаткові ліцензії, українським лучникам на чемпіонаті світу, що в неділю завершився в Турині, необхідно було посісти місця в числі восьми найсильніших команд. Завдання для підопічних головного тренера Віктора Сидорука виявилося не надто складним. На території старого графського замку та сільськогосподарських угідь, де розташовувалися чотири поля для стрільби, і чоловіче, і жіноче тріо з України виконали задачу–мінімум.

Збірна чоловіків у складі олімпійського чемпіона–2008 Віктора Рубана, Дмитра Грачова та Маркіяна Івашка посіла п’яте місце. Такий самий результат показала наша прекрасна половина, яку представляли Вікторія Коваль, Ніна Мільченко та Лідія Сиченікова.

Без медалей залишилися наші лучники й у індивідуальному турнірі. Грачов припинив боротьбу в 1/8 фіналу, а Івашко та Рубан — на стадії 1/16. У жінок схожа картина: Коваль та Мільченко не змогли пробитися до числа 16 найсильніших, а Сиченікова склала зброю на етапі 1/32 фіналу. У міксті дует Рубан/Коваль посів лише 15–ту позицію.

Не змогли поповнити українську скарб­ничку й представники неолімпійського виду — стрільці з блочного лука, які чи не вперше в повному складі виїхали на змагання найвищого рангу.

А найбільше медалей на турнірі, який зібрав рекордне число учасників (64 чоловічі та 48 жіночих команд), здобули лучники з Південної Кореї. В активі законодавців моди в цьому виді спорту три золоті, одна срібна та дві бронзові нагороди. Другими в загальному заліку стали американці (2–1–3), третіми — італійці (2–0–1).