Смачний слух

07.07.2011
Смачний слух

Останнім часом Гвінет Пелтроу не надто часто радує шанувальників фільмами зі своєю участю. А все тому, що актрисі зараз не до зйомок — вона не на жарт захопилася кулінарією та музикою. Більше того — примудряється поєднувати ці свої захоплення в одне. Скажімо, позавчора зірка «Закоханого Шекспіра» взяла участь у музичному фестивалі iTunes: виступала на розігріві групи Beady Eye. Щоправда, не співала, а розповідала глядачам... про рецепти смачної та корисної їжі.

Нагадаємо, чоловік Гвінет, фронтмен популярного гурту Coldplay Кріс Мартін — затятий вегетаріанець, і навернув у свою «віру» й дружину та двох їхніх дітей. Тож Пелтроу доводиться неабияк постаратися, щоб приготувати для всієї сім’ї не лише поживні, а й «правильні» страви.

Хоча за потреби Гвінет може смачно куховарити й на основі м’ясних продуктів. На своєму сайті, присвяченому в тому числі й кулінарії, 38–річна «оскароносиця» вивішує різні рецепти, в тому числі й м’ясних страв. Нещодавно актриса навіть видала книжку рецептів під назвою «Дочка свого батька», яку написала спільно з відомим кухарем Маріо Баталі. «Мій батько любив побалакати з нами після вечері, дізнатися, що ми думаємо про ті чи інші речі. Тепер я намагаюся поводитися так само зі своїми дітьми», — пояснила Гвінет назву збірки. На досягнутому вона зупинятися не збирається і вже веде переговори з будинком Hearst щодо видавництва «іменного» кулінарного журналу.

Що ж до акторської кар’єри, то з нею Пелтроу теж не «зав’язала». Восени на екрани вийде фільм Стівена Содеберга «Зараза» за її участю, а на наступний рік заплановано прем’єру чергової «коміксної» стрічки «Месники», де Гвінет також зіграє одну з ролей.