НОВИНИ ПЛЮС

06.07.2011

Справа Луценка

Суд у справі Юрія Луценка перенесли на 11 липня. Таке рішення після вчорашнього засідання на Печерську оголосив суддя Сергій Вовк. Також він заявив, що вважає передчасним застосовувати силовий привід обвинуваченого Леоніда Приступлюка.

Приступлюк — колишній водій міністра Луценка; саме він отримав від глави МВС незаконні пільги, за що Луценка притягли до суду.

Адвокат Юрія Луценка Ігор Фомін повідомив на суді: «Наскільки мені відомо, Приступлюку стало погано вчора. Він був доставлений до медичної установи з рекомендаціями продовжити лікування. Йому встановили діагноз — гіпертонічний криз».

Доставити Приступлюка в суд вимагає прокуратура, водночас для захисту хвороба екс–водія стала приводом просити про відтермінування суду.

Провідати Луценка вчора в Печерський райсуд приходила Юлія Тимошенко.

Справа Тимошенко

Кількох депутатів від БЮТ, які були присутні на судовому засіданні у справі Юлії Тимошенко, викликали на допити до Генпрокуратури. Про це з трибуни парламенту вчора заявив Арсеній Яценюк, виступаючи із заявою від фракцій «НУНС» і БЮТ. «Ми вимагаємо, щоб Генпрокуратура у стінах парламенту дала пояснення, чому народних депутатів Олександра Стешенка, Остапа Семерака, Володимира Лемзу, Романа Забзалюка, Віталія Коржа, Євгена Шаго, Андрія Сенченка зараз викликають для дачі пояснень і допитів», — сказав Яценюк.

* * *

Напередодні Юлія Тимошенко заявила, що за нею веде стеження Служба безпеки, а її соратників прослуховують. Заяву екс–Прем’єра щодо цього буде перевірено, поінформував учора представник Президента у Верховній Раді Юрій Мірошниченко.

Справа Героїв України

Віктора Ющенка залучено як третю особу на стороні відповідача у справі скасування президентського указу, яким воїнів ОУН–УПА було визнано учасниками боротьби за незалежність України. Відповідне рішення вчора ухвалив Окружний адмінсуд Києва, повідомила прес–служба «Нашої України» з посиланням на представника Ющенка в суді В’ячеслава Мартинюка. Нагадаємо, в цій справі позивач Наталія Вітренко намагається викрити нібито незаконність видання Ющенком 28 січня 2010 року указу про вшанування борців за незалежність України.