Річний раціон — за 10 хвилин

06.07.2011

Недарма кажуть, що американці — нація фаст–фуду. На підтвердження цього в День незалежності США, 4 липня, у Нью–Йорку щороку проводять чемпіонат зі швидкісного поїдання американської національної страви — хот–дога. Переможцем чергового змагання, що традиційно відбулося на півострові Коні–Айленд, став Джої Чеснат на прізвисько Щелепи (Jaws). Як повідомляє агенція AFP, за 10 хвилин Чеснат вмолов 62 булки з сосискою. «Срібний призер» Патрік Бертолетті спромігся проковтнути «лише» 53 хот–доги.

Джої виграв чемпіонат із пожирання хот–догів п’ятий раз поспіль, отримавши за нову перемогу 10 тисяч доларів. Щоправда, Чеснату не вдалося повторити власний рекорд, встановлений 2009 року. Тоді він за 10 хвилин з’їв аж 68 хот–догів.

Треба зазначити, що цього року (як і минулого) Джої Чеснат поглинав хот–доги за відсутності головного конкурента — японця Такеру Кобаясі на прізвисько Цунамі. Цей тендітний молодий чоловік вигравав турнір ненажер на Коні–Айленді шість разів поспіль (у 2001—2006 роках), однак минулого року відмовився від участі через розбіжності з організаторами — Головною лігою швидкісного поїдання (MLE). На «неофіційних» змаганнях Такеру днями ковтнув аж 69 хот–догів. Але на це мало хто зважає, адже всю увагу публіки привертає турнір у День незалежності на Коні–Айленді. Його спонсорує фірма «Натанс», яку в 1916 році заснував виходець із Польщі Натан Хендрекер.

Серед жінок позавчора в Нью–Йорку першість виборола теж знайома всім особа — Соня Томас на прізвисько Чорна Вдова. Їй підкорилися 40 хот–догів.

До речі, як повідомила президент Національної ради з хот–догів і сосисок Джанет Райлі, середньостатистичний американець за рік з’їдає 60 хот–догів.