Штраф із бородою

05.07.2011

Платити штрафи — дуже неприємно. Здавалося б, навряд чи хтось сперечатиметься з такою очевидною істиною. Але, виявляється, є люди, для яких оплачувати штрафні квитанції — не просто задоволення, а ще й розвага! Навіть якщо штраф — чужий.

Можна тільки уявити собі здивування працівників поліції американського міста Орландо, коли вони отримали квитанцію про погашення штрафу за паркування в неналежному місці на суму 1 долар. Але потішила поліцейських не сума (хоча таких «копієчних» санкцій уже давно не існує), а дата штрафного талону. Як повідомляє «Ассошіейтед пресс», його було виписано ще 7 листопада 1975 року.

Разом із квитанцією до поліції надійшла записка зі словами «Краще пізно, ніж ніколи!» Найцікавіше, що 89–річний Стенлі Бейкер, який заплатив штраф, не має до нього жодного відношення — талон виписано на інше прізвище. Як розповів син дідуся, той знайшов папірець у книжці, яку придбав на розпродажі 1995 року. Й відтоді мріяв «приколотися», погасивши стародавній штраф — мовляв, це ж так весело! Чому «повеселитися» містер Бейкер наважився тільки зараз, історія замовчує.