Князь і «русалка»: чудова пара!

01.07.2011
Князь і «русалка»: чудова пара!

Нинішній рік видався врожайним на шлюби монарших осіб. Невдовзі після розкішного весілля спадкоємця британського престолу принца Вільяма із холостяцьким життям вирішив роз­прощатися князь Монако Альбер ІІ. Цієї суботи 53–річний правитель найменшої світської держави світу поведе під вінець свою на 20 років молодшу наречену, колишню спортсменку Шарлен Уїттсток.

На весільні урочистості з’їжджаються високоповажні гості з усього світу — близько шести тисяч осіб королівської крові, керівників держав, зірок шоу–бізнесу, спорту тощо. Серед запрошених — президент Франції Ніколя Саркозі з вагітною дружиною Карлою Бруні, король та королева Швеції Карл XVI Густав і Сильвія з дітьми, кронпринци Нідерландів, іспанський принц Феліпе з дружиною Летицією (король Іспанії Хуан Карлос, який є хрещеним батьком Альбера, швидше за все, не зможе приїхати за станом здоров’я) та багато інших. Звісно, будуть і сестри молодого — принцеси Кароліна та Стефанія, а також американські родичі з боку їхньої матері Грейс Келлі. Зі знаменитостей очікують голлівудських зірок Демі Мур з Ештоном Кетчером, Мела Гібсона, Роджера Мура. Обіцяли приїхати кутюр’є Карл Лагерфельд і тенісист Борис Беккер. Не виключено, що привітати свого «колишнього» приїдуть і екс–пасії Альбера — Наомі Кемпбелл, Клаудія Шиффер, Брук Шилдс... Будуть і його позашлюбні діти — семирічний Александр та 18–річна Жасмін.

Майбутній княгині Монако доведеться нелегко — поки що піддані не надто її полюбили. Шарлен постійно порівнюють із матір’ю нинішнього князя Грейс Келлі, і порівняння це не на користь молодої нареченої Альбера ІІ. Попри всі старання, веселій, сучасній і трохи легковажній спортсменці складно бути схожою на стриману «класичну» кінозірку.

Уїттсток — колишня плавчиха олімпійської збірної ПАР. Саме на змаганнях, які відбувалися в Монако, вона 2001 року й познайомилася з князем. Але офіційно зустрічатися вони почали тільки у 2006–му, а про заручини оголосили три роки тому.