Привід утекти?

01.07.2011
Привід утекти?

Девід Хей на відкритому тренуванні. (Фото Рейтер.)

Любителі боксу не лише в Україні, а й в усьому світі, мабуть, побоюються такого розвитку подій, за якого суботній об’єднавчий двобій за право володіти чемпіонськими поясами WBA, WBO й IBF в останній момент може не відбутися. А тим часом завтрашній поєдинок між Володимиром Кличком та Девідом Хеєм таки під загрозою.

Позавчора стало відомо, що боксери не можуть зійтись на кандидатурі рефері. Британець заявив, що його не влаштовує персона Дженаро Родрігеса, якого пропонує команда Кличка. Цей суддя вже працював на кількох поєдинках українця, і тепер Хей заявляє, що не санкціонує бій, якщо Родрігеса не замінять. Як варіант, він пропонує кандидатуру пуерторіканця Луїса Пабона, який свого часу обслуговував поєдинки за участю Хея. Представники ж Кличка впевненi, що їхнього висуванця підтримають і організатори поєдинку.

Того ж дня — в середу — опоненти провели в Гамбурзі відкриті тренування для всіх охочих. При цьому Девiд, аби образити опонента, залишив заняття Володимира — демонстративно встав i вийшов.

Клички — донедавна традиційно ввічливі та стримані у ставленні до вiзавi — перейняли у Хея його пiдхiд i також усiляко принижують суперника. Віталій Кличко порівняв тренування британця з «аеробікою для вагітних» і пообіцяв, що в суботу Девід сповна відповість за свої вигадки. А Володимир заявив: «Хей зробив собі ім’я розмовами, а не боями. Він лише вважається «супертяжем», хоча насправді він — боксер першої важкої ваги. Для мене Хей не представляє нічого особливого ні як боксер, ні як суперник... Я готовий до бою на сто відсотків. Немає нікого на Землі, хто міг би перемогти мене».

Не надто маніжиться тренер Кличків Еммануель Стюарт: «На прес–конференції в очах Хея був страх. Він наляканий до смерті. Коли Хей вийде на ринг і побачить, як до нього підходить величезна людина в червоному халаті в супроводі старшого брата, аби закликати до відповіді за його слова, всі приховані емоції Девіда вирвуться назовні».

 

ПРОГНОЗ

Авторитетна букмекерська контора «Вільям Хілл» прогнозує успіх Володимира Кличка. Коефіцієнт на його загальну перемогу в суботньому бою — 1,57, тоді як у Девіда Хея — 2,37 (на нічию — 41,0). Тобто, поставивши 10 фунтів на Кличка, можна виграти лише 15 фунтів 70 пенсів. А успіх Хея принесе ризикованому гравцеві 23,7 фунта на десятці.

Котирування на перемогу нокаутом: Кличко — 1,91; Хей — 3,0.

Котирування на перемогу за очками: Кличко — 4,5; Хей — 11,0.

Чи всі раунди відбудуться? Так — 3,75; ні — 1,25.

Як бачимо, букмекери схиляються до перемоги Кличка нокаутом.