НЬЮЗ–РУМ

30.06.2011

Есеї від Забужко

Письменниця Оксана Забужко обіцяє найближчим часом потішити своїх шанувальників новими творами. До кінця року вона планує підготувати дві збірки есеїв. Перша називатиметься «З мапи книг і людей», вона складатиметься з нових творів і вийде в Україні. Другу письменниця упорядковуватиме для німецького видавця, який планує випустити її наступного року. За словами пані Забужко, до цієї збірки увійдуть як нові твори, так і вибране з уже надрукованого.

Паралельно з роботою над новими збірками письменниця узгоджує переклади свого роману «Музей покинутих секретів» російською, польською та англійською мовами. Видавництво «АСТ» планувало видати цю книгу у Росії наприкінці 2011 року. Але це видання, вважає пані Оксана, у російський книгарнях з’явиться дещо пізніше — перекладачка Оксана Мариничева зараз працює над четвертим розділом.

Пам’яті Сергія Шишка

Сьогодні в галереї «Ню Арт» відкривається виставка видатного українського художника Сергія Шишка, присвячена його сторічному ювілею. На виставці, що працюватиме до 30 серпня, експонуватимуться понад шістдесят картин Шишка — від його учнівських робіт до останніх полотен, які надали приватні колекціонери та музеї. Днями в Кіровоградському обласному художньому музеї відкрито виставку однієї картини — «Київ. Площа Богдана Хмельницького», яку Сергій Шишко написав у 1954 році. А до 31 липня роботами художника можна буде помилуватися в «Українському домі» — експозицію «Київська сюїта» підготував Музей історії Києва, якому художник у 1988 році подарував понад 60 своїх картин. Саме за серію живописних робіт столиці України, яких у художника більше ста, Сергій Шишко був удостоєний Державної премії імені Тараса Шевченка.