ХРОНІКА

30.06.2011

Шашки

Українка Дарина Ткаченко стала чотириразовою чемпіонкою світу зі стоклітинкових шашок. У матчі в Дніпродзержинську, що відбувався 15—30 червня, наша співвітчизниця перемогла 12–разову чемпіонку світу Зою Голубєву з Латвії — 4:2.

Дзюдо

На етапі Кубка світу в Сан–Паулу (Бразилія) українські дзюдоїсти здобули дві «бронзи» — треті місця поділили з суперниками Віталій Дудчик (до 81 кг) і Валентин Греков (до 90 кг).

Легка атлетика

Львівський стрибун у висоту Дмитро Дем’янюк виграв «Меморіал Януша Кусочинського» у польському Щецині, взявши планку на висоті 2 м 26 см.

Фехтування

На етапі Кубка світу з шаблі у Нью–Йорку українська жіноча збірна посіла четверте місце, а от Ольга Харлан здобула «бронзу».

На аналогічних змаганнях шпажисток у Сіднеї третє місце, навпаки, посіла наша жіноча команда, а Яна Шемякіна залишилася 17–ю.

Хокей

24 червня відбувся перший раунд драфту НХЛ. Під першим номером «Едмонтон» обрав канадського форварда Райана Нюджент–Хопкінса. «Засвітився» у списку новачків і уродженець України. «Сан–Хосе» обрав у шостому раунді під загальним 166–м номером 20–річного Данила Собченка. Екс–киянин грає за ярославський «Локомотив» і молодіжну збірну Росії, з якою виграв ЧС–2011.

Баскетбол

Олександра Волкова на конгресі ФБУ переобрали президентом Федерації баскетболу України. У своїй програмній промові нардеп від «Регіонів» розповів, що «рухається до завершення» процес натуралізації одного з іноземців, який грає в українській суперлізі, для збірної України.

* * *

Жінки. Чемпіонат Європи (Польща). Основний раунд. Найцікавіші результати.

Група E. Литва — Росія — 76:64, Білорусь — Росія — 62:51, Чехія — Литва — 63:59, Білорусь — Туреччина — 56:65.

Підсумкове становище: Чехія — 9, Литва — 9, Росія — 8, Туреччина — 7, Білорусь — 7, В. Британія — 5.

Група F. Хорватія — Чорногорія — 60:81.

Підсумкове становище: Чорногорія — 10, Латвія — 8, Франція — 8, Хорватія — 7, Іспанія — 7, Польща — 5.

До 1/4 фіналу вийшли по чотири команди з групи.