ХРОНІКА

24.06.2011

Футбол

Українська прем’єр–ліга назвала лауреатів минулого сезону. Найкращим тренером визнали Мірчу Луческу («Шахтар»), гравцем — Вілліана («Шахтар»), воротарем — Олександра Шовковського («Динамо»), арбітром — одесита Віктора Швецова. Приз «відкриття чемпіонату» отримає Євген Коноплянка («Дніпро»).

Хокей

Чемпіон України, донецький «Донбас», посилився трьома нападниками мінської «Юності» — гравцями збірної України Олександром Матерухіним і Олегом Шафаренком та росіянином Олександром Боровковим.

* * *

У ніч на четвер за київським часом НХЛ роздала в Лас–Вегасі призи за підсумками минулого сезону. Найціннішим гравцем регулярного чемпіонату назвали Корі Перрі («Анахайм»), найкращим воротарем — Тіма Томаса («Бостон»), оборонцем — Нікласа Лідстрема («Детройт»), форвардом захисного плану — Павла Дацюка («Детройт»), новачком — Джеффа Скіннера («Кароліна»), тренером — Дена Байлсма («Піттсбург»), генеральним менеджером — Майка Гілліса («Ванкувер»).

Мартін Сан–Луї («Тампа–Бей») отримав приз гравця–джентльмена, а словацький капітан володаря Кубка Стенлі «Бостона» Здено Хара — лідера року. Самі ж хокеїсти найціннішим визнали шведа Даніеля Седіна з «Ванкувера».

* * *

Виклавши за клуб НХЛ «Атланта трешерз» 170 млн. дол., нові власники вирішили перевезти його до канадського Вінніпега, але назву команді ще не придумали.

Перед цим востаннє клуб ліги міняв дислокацію у 1997 році, коли «Хартфорд уейлерз» став «Кароліною харрікенз». Свого часу була команда і в Вінніпезі («Джетс»), але в 1996–му переїхала до Фінікса.

Баскетбол

Засновники української чоловічої суперліги прийняли до своїх лав переможця вищої ліги — «Черкаських мавп». Щоправда, підкреслили, що до змагань команду допустять лише в разі виконання всіх пунктів регламенту.

* * *

Іспанець Хосе Беррокаль, який у минулому сезоні привів до чемпіонства «Будівельник», очолив на батьківщині «Менорку» — команду, що минулого сезону вилетіла з вищої іспанської ліги до другого за рангом дивізіону.

Шахи

Норвежець Магнус Карлсен став переможцем супертурніру в румунському Медіаші, перегравши росіянина Сергія Карякіна на тай–брейку.