Одиниця в «одиночці»

24.06.2011
Одиниця в «одиночці»

На відміну від сестри, Олена Бондаренко програла вже на старті. (Фото Рейтер.)

І після четвертого ігрового дня одиночний розряд Уїмблдонського турніру лишається з українським представництвом. Остання з наших співвітчизниць Катерина Бондаренко — пройшла до третього кола всупереч негативним прогнозам скептиків. Матч з італійкою Сарою Еррані (34–й номер світового рейтингу) Катя вчора виграла — 6:4, 5:7, 6:2.
Цей рік складався для Бондаренко–молодшої невдало, у рейтингу WTA вона опустилася аж на 126–те місце, бо часто вилітала вже в перших раундах різних турнірів. Тим приємніший успіх на Уїмблдоні. Вихід у третє коло
— найкращий результат Каті за всі чотири роки виступів на траві в передмісті Лондона.

Напередодні ввечері свій поєдинок другого раунду в чоловічій сітці провів Сергій Стаховський. Киянин не зміг вчинити серйозний спротив хорватові Івану Любічичу — 4:6, 4:6, 2:6.

Це сталося вже після того, як ближче до вечора погода змилостивилася і спортсмени змогли продовжити боротьбу на кортах Всеанглійського клубу лаун–тенісу і крикету. «Я бачу блакитне небо!» — збуджено написав із цього приводу у своєму блозі британець Джеммі Мюррей — партнер Стаховського в парному розряді. Стартовий матч їхній дует закінчив учора ввечері. А виступ в «одиночці» Уїмблдону–2011 і так виявився для Сергія найвдалішим порівняно з попередніми роками. Адже у 2008–му і 2010–му Сергій програвав ще в першому колі, а в 2009–му — взагалі не потрапив до основної сітки.

Практично одночасно зі Стаховським залишив турнір «Великого шолома» й донеччанин Ілля Марченко. У дограванні відкладеного матчу першого раунду з південноафриканцем Кевіном Андерсоном Ілля поступився в п’ятій, вирішальній, партії практично без бою — 7:6 (7:5), 6:7 (7:9), 4:6, 6:4, 1:6.

У середу, третій змагальний день, нарешті вийшла на корт Олена Бондаренко. Але протиставити щось суттєве австралійці словацького походження Ярмілі Гайдосовій (27–й номер посіву) найкраща українська тенісистка не спромоглася — 5:7, 3:6.

Єдиний привід для радощів того дня дала нам киянка Марія Коритцева, яка в парі з білорускою Тетяною Пучек у зустрічі першого раунду обіграла дует Корне/Резаї (Франція) — 6:3, 6:2.

А місцева публіка позавчора раділа немало. Адже головна надія британців, Енді Мюррей (4), знову легко розібрався із суперником — німцем Тобіасом Камке (6:3, 6:3, 7:5). Надихнув господарів і той факт, що вперше за останні сім років аж троє британок — Лаура Робсон, Енн Кеотавонг та українка за національністю Олена Балтача — подолали бар’єр першого кола у жіночому розряді. Щоправда, Кеотавонг, яка, до слова, походженням із Лаосу, в другому колі вже програла чешці Петрі Квітовій (8).

Постраждали в середу й кілька сіяних тенісистів. Найгучнішою сенсацією дня стала поразка швейцарця Станіслава Ваврінки (14) аж 116–му у табелі про ранги італійцеві Сімоне Болеллі — 6:7, 3:6, 6:7. Також вибули з боротьби іспанець Фернадо Вердаско (21) — від голландця Робіна Хаасе, аргентинець Хаун–Ігнасіо Чела (25) — від росіянина з американським паспортом Алекса Богомолова. Натомість підтвердили свій клас іспанець Рафаель Надаль (1), чех Томаш Бердих (6), американці Енді Роддік (8) та Марді Фіш (10).

Найтривалішим поєдинком дня стала дуель Фелісіано Лопеса й Райнер Шуттлера, в якій іспанець за 2 години 52 хвилини «забомбив» німця 44 подачами «навиліт» — 7:6, 6:7, 6:2, 6:2.

Учора до часу здачі цього номера «УМ» до друку завершилися кілька цікавих матчів другого кола. Їхні результати: Джокович (Сербія, 2) — Андерсон (ПАР) — 6:3, 6:4, 6:2; С. Уїльямс (США, 7) — Халеп (Румунія) — 3:6, 6:2, 6:1; Павлюченкова (Росія, 14) — Петрова (Росія) — 3:6, 3:6; Ск’явоне (Італія, 6) Заглавова–Штрицова (Чехія) 7:5, 6:3; Іванович (Сербія, 18) — Даніліду (Греція) 6:3, 6:0.