Країна мрій

Країна мрій

Мешкати в Україні Миколи Азарова не відмовився б, мабуть, ніхто. За його словами, вітчизняна економіка продовжує стало розвиватися. «Зростання економіки дало додаткові ресурси — доходну частину бюджету на пропозицію уряду збільшено на 14 мільярдів гривень», — оптимістично заявив він перед початком вчорашнього засідання Кабміну. До успіхів свого Кабінету, які Микола Янович перераховував хвилин десять, належать: зарплата вчителя зросте на 340 гривень, а лікаря–хірурга вищої кваліфікації — на цілих 359! «Це реальні гарантовані доходи людей», — похвалився захмарними сумами Прем’єр. Збільшуються видатки на харчування дітей у закладах освіти, які розташовані у чорнобильських зонах, продовжував перелік Прем’єр, змінами до державного бюджету виділено 200 млн. гривень на розвиток служби екстреної медичної допомоги, плюс ще 400 млн. на ремонт централізованого водопостачання. Не забув уряд нагородити і 60 кращих, на його думку, представників молоді своїми преміями — за розбудову держави. Але головне — дефіцит держбюджету зменшено на 3,5 млрд. гривень.

Політична тінь від української пальми

Політична тінь від української пальми

Вітчизняні молокопереробні заводи знову опинилися на краю економічної прірви. Днями голова правління національної спілки виробників молока Росії Андрій Даниленко звернувся до свого галузевого міністерства з проханням заборонити імпорт українського сиру. Оскільки в Росії ніхто просто так не виголошуватиме такі сміливі заяви, можна не сумніватися, що ініціатива пана Даниленка була санкціонована, і невдовзі РФ закриє шлагбаум перед продукцією вітчизняного сироваріння.

Заплатив — і будь здоровий!

Заплатив — і будь здоровий!

Криза в українському страховому бізнесі, схоже, закінчилася. «У більшості компаній справи йдуть добре або задовільно», — днями заявив керівник Держ­фінпослуг Василь Волга. Активність операторів, яку вони проявляють останнім часом, підтверджує така ситуація — і справді реальність, а не лише палке бажання чиновника. Після затишшя на ринок виходять нові продукти та форми їх подачі. Скажімо, сьогодні підбиває підсумки першого року роботи портал он–лайн страхування, заодно пропонуючи клієнтам–водіям юридичну підтримку у випадках незаконних дій працівників ДАІ. Держава ж намагається зробити цей процес росту підконтрольним. Так, позавчора Держфінпослуг оприлюднила на своєму веб–сайті законопроект, який передбачає запровадження для всіх страхових фірм єдиної організаційної форми — акціонерного товариства.

Всі статті рубрики