І сниться нам трава…

16.06.2011
І сниться нам трава…

Леся Цуренко — 126–та ракетка світу, найсильніша серед наших «кваліфаєрок» — не спіткнулася і на другому колі відбору. (Фото з сайту Daylife.com.)

Минув лише тиждень після завершення в Парижі відкритого чемпіонату Франції, а в Лондоні стартував третій турнір серії «Великого шолома» — славнозвісний Уїмблдон. Щоправда, тут наразі за місця в основній сітці сперечаються бійці другого ешелону. Провідні ж тенісисти після весняних змагань на ґрунті намагаються призвичаїтися до трав’яного покриття, яке буде в Лондоні, на турнірах у британському Істборні та голландському Гертогенбосху.

В Істборні брали старт троє найкращих українських тенісистів. За іронією долі, після першого кола в сітці залишився тільки найслабший із них — Ілля Марченко, та й то лише тому, що, програвши в кваліфікації, потрапив до «основи» через травму німця Кольшрайбера. Зате своїм шансом підвищити рейтинг 106–та ракетка світу скористався сповна: позавчора донеччанин переконливо розібрався з португальцем Фредеріко Жилем, який у табелі про ранги посідає 73–й рядок, — 6:1, 6:3.

Натомість сіяний під п’ятим номером Сергій Стаховський повторив «фокус» Олександра Долгополова, вилетівши в першому раунді від німця Райнера Шуттлера — 3:6, 2:6. Так само невдало провів Стах і парний матч — його співпраця з шотландцем Джимом Мюрреєм перервалася після поразки французькому дуету Беннето/Тсонга — 3:6, 6:2, 11–13.

Українські панянки цього тижня розбилися на дві групи. У першій — сестри Олена й Катерина Бондаренко. За рейтингом вони одразу потрапили до основної сітки Уїмблдону–2011, але дуже швидко розпрощалися з турніром у Голландії. Друга компанія, більш представницька, взялася штурмувати кваліфікаційний бар’єр відкритого чемпіонату Великої Британії. У вівторок одразу п’ятеро наших вийшли на трав’яні корти перед­містя англійської столиці.

Невдача спіткала лише Юлію Бейгельзімер, яка склала зброю перед іспанкою Солер–Еспіносою — 5:7, 4:6. Решта українок пройшли до другого кола відбору: сіяна під 15–м номером Леся Цуренко обіграла британку Стефенсон (6:0, 6:1), Ольга Савчук — новозеландку Джонс (7:6, 6:2), Марія Коритцева — німкеню Зігемунд (6:4, 7:5), Тетяна Лужанська — словачку Венерову (6:2, 7:6).

Учора вдень наші дівчата грали зустрічі другого кваліфікаційного раунду. Ось результати: Савчук — Намігата (Японія, 13) — 3:6, 6:3, 3:6; Коритцева — Форетц–Гасон (Франція, 14) — 6:4, 4:6, 6:8; Цуренко — Гарсія–Відагані (Іспанія) — 4:6, 7:6, 6:0; Лужанська — Галловітц–Халл (Румунія) — 6:1, 6:1. Відтак у третє коло відбору пройшли Цуренко й Лужанська