Піратська контрибуція

02.06.2011

Джек Горобець захоплює нові трофеї. Світові касові збори фільму «Пірати Карибського моря 4: На дивних берегах» після десяти днів прокату перевищили півмільярда доларів.

Саме декада знадобилася фільму Роба Маршалла, щоб отримати у вигляді прибутку суму, закладену в бюджет, — 250 мільйонів.

Переможна хода четвертих «Піратів» почалася в перший уїк–енд прокату. За даними сайту Boxofficemojo.com, фільм побив рекорд касових зборів за стартові вихідні — тепер цю планку піднято до рівня 346,4 млн. доларів. Але, треба враховувати, ця цифра виведена з урахуванням бокс–офісу по всьому світу. Адже Голлівуд віддає перевагу показникові Америки, а вона помітно скупіша на захоплення новими «Піратами». Утім, ми все–таки не США, тож маємо фіксувати все­світні досягнення. Зокрема й таке: перший уїк–енд прокату «Піратів–4» у Росії й СНД приніс 26,75 млн. доларів.

Надалі Джек Спарроу продовжив славні подвиги. Ще одна дата, на якій фіксують збори, — американське свято День пам’яті (Memorial Day, останній понеділок травня). На межі вихідних, поєднаних із цією «червоною датою», у США «Піратам–4» дали квитків на 139,8 млн. доларів.

І що ще цікаво: з’ясувалося, що двомірна версія фільму принесла більше грошей, ніж новомодний формат 3D. І це при тому, що вартість квитка на сеанс у стереоформаті традиційно дещо завищена. Напрошується невтішний для Голлівуду висновок: американських глядачів перестало приваблювати 3D.