Робін Гуд із розкосими очима

02.06.2011

У Гонконзі з’явився власний Робін Гуд, причому — жіночої статі, та ще й інкогніто. Ця особа ночами вбирається в чорний одяг і виходить на вулиці, де роздає жебракам гроші, а також консерви і локшину швидкого приготування. Свою місію китаянка виконує в масці, що приховує її обличчя.

Місцеві журналісти таки перетнулися із загадковою пані. Як повідомляє газета «Шанхай дейлі», жінка повідомила, що на турботу про малозабезпечених гонконгівців її надихнув фільм «Чорна троянда» 1956 року, а конкретно — актриса Конні Чань, яка зіграла роль «сучасного Робіна Гуда». Але, зазначає нинішня супергероїня, вона, на відміну від розбійника з Шервудського лісу, не забирає гроші в багатих, а витрачає на бідняків власні кошти.

За словами мешканки Гонконгу, вона походить із багатої сім’ї і сама заробляє достатньо, щоб передавати частину статків на допомогу малоімущим. Жінка закликає земляків наслідувати її приклад. Адже, за даними за 2010 рік, у Гонконзі налічується близько 1,2 мільйона бідняків при населенні більше семи мільйонів осіб.