Шпигунка, яка його редагує

02.06.2011

Колишня російська шпигунка Анна Чапман, яка прославилася не так умінням роздобувати для своєї держави іноземні секрети, як ефектними фото в соціальних мережах, тепер одна за одною підкорює сходинки кар’єрної драбини. Після «шпигунського скандалу» й екстрадиції зі США на батьківщину 29–річна волжанка стала справжньою зіркою — знімається в напівоголеному вигляді для глянцевих журналів, веде програму на телебаченні і входить до громадської ради молодіжного руху провладної партії «Єдина Росія» — «Молодої гвардії». А тепер спробує себе ще в одній іпостасі: головного редактора. Практика запрошувати на посаду главреда одного–двох випусків досить поширена в деяких виданнях, але зазвичай ідеться про «гламурні» розважальні журнали. Анну ж запросили в серйозний аналітичний вісник Venture Business News.

Очевидно, видавці згадали, що за освітою Чапман — фінансовий аналітик. І до «провалу» в неї у США була власна венчурна компанія. «Наймаючи Анну, ми насамперед думали про те, що вона займалася венчурним фінансуванням і добре знає цю індустрію зсередини. Думаю, її прихід багато дасть нашому виданню не лише тому, що вона зірка, а й тому, що вона — експерт», — пояснив причини запрошення на посаду редактора саме Чапман власник видання Василь Барган.

Судячи з усього, у фінансовому плані голова в Ані й справді варить. Побачивши свою популярність, вона зареєструвала власне ім’я в Роспатенті як товарний знак. Причому саме у відомому варіанті Анна Чапман — за прізвищем колишнього чоловіка–британця, а не дівоче Анна Кущенко.