Ножиці для ракетки

01.06.2011
Ножиці для ракетки

Знаменитістю, яка перекваліфіковується на дизайнера, зараз нікого не здивуєш. Але далеко не всі зірки, що наважуються спробувати сили в мистецтві моделювання одягу, усвідомлюють: для цього потрібне не лише відоме ім’я, а й неабиякий хист. Російська тенісистка Марія Шарапова теж у своїх дизайнерський здібностях не сумнівається, бо на пропозицію фірми Nike випустити для цього бренду власну колекцію одягу пристала охоче. Але, до честі колишньої першої ракетки світу, вона все–таки вирішила проконсультуватися з фахівцями. І, перш ніж узятися малювати ескізи (або керувати художниками, які намалюють), розпитала про подробиці творення колекцій одну з найвпливовіших осіб модного бізнесу — головну редакторку американського Vogue Анну Вінтур. І та охоче поділилася з Машею своїм неоціненним досвідом.

«Коли я була молодшою, нас усіх одягали однаково. Ми з дівчатками були, ніби клони, — пригадує 24–річна Шарапова. — А я завжди хотіла відрізнятися від інших. Якщо всі будуть у чорному — я навмисне вдягну червоне. Тепер я можу собі це дозволити».

Очевидно, цим кредо Маша керуватиметься і при створенні своєї колекції. Між іншим, раніше Марія заявляла, що коли завершить спортивну кар’єру, то обов’язково спробує свої сили в моделюванні одягу.