На воді та каші

26.05.2011

Повернувшись до Лу­к’янiвського СІЗО після суду в понеділок, Юрій Луценко одразу опинився в медичній частині ізолятора. За словами дружини екс–глави МВС Ірини Луценко, Юрiй втрачав свідомість, оскільки в СІЗО не надають необхідного догляду. А організм лідера «Народної самооборони», що припинив голодування, украй ослаблений.

Натомість у Державному департаменті з питань виконання покарань запевняють, що підсудний Луценко перебуває під постійним наглядом медиків. І через прес–службу запевняють: інформація про те, що екс–міністр нібито втрачав свідомість, не відповідає дійсності. Пенітенціарна служба також спростовує, що Луценко досі п’є лише воду, бо має проблеми з харчуванням. Тим більше що суд дозволив відвідувати екс–урядовця лікарям–дієтологам та гастроентерологам.

«Протягом 24 травня Юрій Луценко вжив приблизно 300 грамів гречаної та вівсяної каші, — йдеться в повідомленні. — 25 травня, за висновками медичного огляду Луценка, патологій, що загрожують його життю, не виявлено. Гемодинаміка стабільна».