Тиждень на 14 томiв

26.05.2011

Позавчора, коли Юлія Тимошенко опинилася за крок від арешту, Генпрокуратура завершила розслідування кримінальної справи за обвинуваченням екс–Прем’єрки у перевищенні службових повноважень під час підписання «газових» угод 2009 року. На Різницькій хочуть чимшвидше передати справу до суду, тож уже вчора Тимошенко та її захисник Сергій Власенко почали знайомитися з матеріалами справи.

Леді Ю не вигідні швидкі темпи слідства. В її оточенні немає сумнівів, що влада бажає засудити лідерку БЮТ умовно й тим самим вивести її з політичної гри — участь судимої Юлії Володимирівни у парламентських виборах–2012 стане неможливою. Тож захист Тимошенко намагається відтягнути час як на перiод слід­ства, так і в судовій перспективі, з усіма апеляціями та зверненнями до Європейського суду з прав людини.

Леді Ю вчора прийшла до слідчого о десятій ранку, хоча i вважає, що повістку з викликом їй вручили незаконно. Адже, за законом, ознайомлення з матеріалами «є добровільною справою», а тут фактично примушують. Колишня Прем’єр каже, що знову подаватиме клопотання слідчому щодо дозволу на виїзд до Брюсселя на саміт лідерів європейських країн у червні. Але обвинувачувана не вірить, що їй дозволять.

Уже через дві з половиною години Тимошенко вийшла зі слідчого управління ГПУ й повідомила, що на ознайомлення з матеріалами справи їй та захисту дали нереальний термін — тиждень. А йдеться аж про 14 томів. За словами нардепа Власенка, в кожному томі мінімум 250—260 сторінок, і тижня вистачить максимум на два томи. Щоправда, слідчий дозволив Власенку копіювати сторінки, а самій обвинувачуваній — знайомитися з матеріалами у партійному офісі.

 

ПРИКИД

І годинник вартістю з квартиру!

Позавчора надвечір, коли для Леді Ю «запахло смаленим», під слідче управління ГПУ прийшов Олександр Тимошенко. Це один із його рідкісних виходів «у світ» у справах дружини.

За офіційною легендою, пан Олександр займається скромним «перепелиним» бізнесом. Але пильних журналістів він здивував одягом та аксесуарами, які личили б радше олігархові. Так, сайт «Таблоїд» вирахував на Тимошенкові масивний годинник із жовтого золота відомого швейцарського бренду Breguet з колекції «Tradition» — його вартість $35 000. Стільки коштує непогана однокімнатна квартира у Дніпропетровську. У руках чоловік тримав «понтовий» золотий телефон Vertu у шкіряному чохлі. А доповнювала кітчевий стиль футболка марки Zilli з логотипом, що коштує $500.