Вознісся? І киці твоїй теж добре

24.05.2011

21 травня 2011 року минуло, а кінець світу знову не настав. На минулу суботу його — вкупі зі Страшним судом та вознесінням праведників — анонсував американський консервативний християнський проповідник Гарольд Кемпінг. Цю дату він обчислив шляхом розшифровки текстів Біблії. Як зазначав проповідник, у Судний день вознестися на небо зможуть лише два відсотки жителів Землі, більшість із яких — послідовники його ідей. Решті доведеться прямувати в пекло.

Чимало американських вірян сприймають проповіді пастора Кемпінга за найчистішу монету. Саме для таких сусіди–атеїсти відкрили бюро допомоги їхнім домашнім тваринам. Мовляв, у Судний день праведники відправляться в рай, тож треба, щоб за кицями, песиками, папужками та іншою живністю вознесених хтось наглянув. Цю місію взяла на себе компанія Eternal Earth–Bound Pets («Вічно пов’язані із Землею домашні тварини»). За кілька тижнів до планового Страшного суду фірма спритників–атеїстів почала оформляти відповідні замовлення.

Як повідомляє агенція AFP, до фірми звернулося майже три сотні віруючих із різних штатів. Усім їм пообіцяли: щойно мине Судний день і відповідні особи переселяться «у місце світле, місце квітуче», група атеїстів піде по домашніх адресах, щоб забрати тварин і перевезти їх у спеціальний центр, де про них «будуть дбати як про своїх власних». Звісно, не безплатно: вартість послуги становить 135 доларів за одну тварину і по 20 — за кожну наступну.

Контракт з Eternal Earth–Bound Pets розрахований на десять років. Як пояснили представники компанії, довгострокова угода розроблена на той випадок, якщо кінець світу 21 травня не настане і власникам домашніх тварин доведеться чекати наступного. Власне, вже довелося.

Співробітники компанії зазначили, що вони працюватимуть із тваринами тільки в тому випадку, якщо віруючі справді вознесуться і доглянути за їхніми улюбленцям буде нікому.