Фани Стефанії

24.05.2011
Фани Стефанії

Попри те, що представниці України ще ніколи не виборювали титул «Міс Всесвіт», частка нашої перемоги на цьому конкурсі все–таки була. 2009 року корона увінчала голову Стефанії Фернандес, у жилах якої тече чверть української крові. Повне прізвище дівчини звучить як Фернандес Крупій (друга частка — від прізвища матері). Народилася Стефанія 4 вересня 1990 року в родині іммігрантів, серед її предків — українці, поляки, росіяни й іспанці. Дід дівчини по лінії матері Євгеній Голояд емігрував із Західної України після Другої світової війни. Як саме це сталося, Стефанія не знає, але розповідає, що до Венесуели він приїхав, коли мав 14 років. Там і познайомився з полячкою на прізвище Крупій, яка згодом стала його дружиною й бабусею майбутньої королеви краси.

Стефанія зізнається, що в житті для неї найважливішою є сім’я. «Коли у мене хороший чи поганий настрій, я повинна зателефонувати додому і все розповісти. Від тата, мами, старшого брата і старшої сестри я отримую новий заряд енергії», — каже дівчина. До слова, днями красуня розійшлася з бойфрендом, тож підтримка рідних їй зараз не завадить.

Ще в дитинстві гарненька дівчинка охоче брала участь у рекламних зйомках як модель, а коли трохи подорослішала, її почали запрошувати на конкурси краси. У доробку Стефанії — безліч титулів, від «Міс елегантність» та «Королева сонця» до «Міс Трухільйо» (рідне місто вродливиці), після здобуття якого вона й потрапила на конкурс «Міс Венесуела–2008». Там здобула переконливу перемогу й отримала корону з рук своєї попередниці Даяни Мендоси. А вже через рік історія повторилася — цього разу Даяна передала Стефанії титул на конкурсі «Міс Всесвіт», де вперше двічі поспіль тріумфували представниці однієї й тієї самої країни. З цієї нагоди Стефанію Фернандес навіть занесли до Книги рекордів Гіннесса — як першу «Міс Всесвіт», яку коронувала співвітчизниця. А з модельною кар’єрою Стефа «зав’язала» — принаймні на період навчання в університеті.

Марина ОЛІЙНИК,
Гаврило СТЕПАНЯК