«Європа каже: до 3.06»

«Європа каже: до 3.06»

Найближчий тиждень Юрій Луценко проведе не в СІЗО, а в цивільному шпиталі. Позавчора ввечері його перевели у міську клінічну лікарню швидкої допомоги в Києві. Тим самим прокуратура визнала, що екс–глава МВС, який три тижні тому оголосив голодування, має суттєві проблеми зі здоров’ям. Досі слідчі повідомляли, ніби лідер «Народної самооборони» почувається нормально, і навіть казали, ніби насправді не голодує.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Перезасновуй і володарюй?

Перезасновуй і володарюй?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

21 лютого Президент Віктор Янукович видав указ «Про підтримку ініціативи щодо створення Конституційної асамблеї», почавши чергову конституційну реформу. Таке рішення Януковича було очікуваним, адже на відкритті сесії Верховної Ради 1 лютого Президент заявив: «Поступово від реформи влади ми перейдемо до реформ усієї політичної системи, застосувавши механізм Конституційної асамблеї. Але всьому свій час». І «цей час» настав дуже швидко.

Президентський указ — документ iз багатьма невідомими. Він не дає відповіді на найголовніші питання: про масштаби конституційної реформи, мету та способи її проведення. Ані «ініціатор» створення Конституційної асамблеї Леонід Кравчук, ані Віктор Янукович не поінформували суспільство про те, що саме не задовольняє їх у чинній Конституції, які положення потрібно змінити. «Гра втемну» створює як дуже широкі рамки для обговорення конституційної реформи, так і безмежний простір для здогадок та спекуляцій.

Всі статті рубрики