ЦИТАТИ ТИЖНЯ

06.05.2011

Віктор Янукович,
Президент України
— про бюджетні проблеми, залишені попередниками:

— На початку 2010 року ми розуміли, що йдемо в рік iз голим задом.

(УНІАН)

 

Юрій Луканов,
голова Київської незалежної медіа–профспілки
— про роль Януковича й Табачника у придушенні свободи слова:

— Якщо ж порівнювати Яна Петровича Табачника з Віктором Федоровичем Януковичем, то Ян Табачник — це буде «попса», який висловився некоректно на адресу журналістів. Мало хто про них не висловлювався... А Віктор Янукович вжив системних заходів для того, щоб придушити свободу слова в Україні. Я думаю, що це просто різні вагові категорії.

(«Радіо Свобода»)

 

Андрій Сенченко,
народний депутат від БЮТ
— про обіцянки влади:

— Клятвам нинішньої влади вже давно ніхто не вірить. Розповіді Азарова та Бойка (паливного міністра) мені нагадують повідомлення Гідрометцентру. Погоді «на завтра» ще хочеться вірити, прогноз «на наступний тиждень» точно безглуздо слухати, а от дані про півроку наперед — просто оповідання Пришвіна про природу.

(«Форум»)

 

Оксана Забужко,
українська письменниця
— про речі, важливі для влади:

— Вони все ще не в стані усвідомити, що влада з грішми і без мізків — як тіло без душі. Це зомбі. Велетенський і тупий зомбі, який абсолютно безглуздо метається в просторі, увесь час натикаючись на якісь предмети і створюючи лише розруху.

(«Ліга»)

 

Євген Головаха,
український соціолог
— про симпатії українського виборця:

— В українців є унікальна здібність сакралізувати не владу, а опозицію до влади. У чому проблеми наших сусідів? У Росії теж є коливання настроїв, пов’язаних із конкретною ситуацією, але вони не тільки не виявляються настільки, щоб влада відчула, як у неї з–під ніг іде земля... Інше діло Україна. Благом, надією і перспективою нашої країни є те, що влада завжди стає відповідальною за те, що відбувається в державі.

(«Обозрєватєль»)