«Дай не мільйон, а роботу!»

05.05.2011

Що робити, коли немає ні грошей, ні роботи? Мешканець Естонії на ім’я Урмас спробував знайти оригінальне рішення цієї проблеми і надіслав листи з проханням про допомогу 22 найбагатшим людям країни.

55–річний Урмас родом із містечка Ляенемаа раніше був охоронцем. Роботу він втратив півтора роки тому, тепер має лише 76 євро на місяць. Усі спроби знову працевлаштуватися виявилися марними. Тому й вирішив написати «листи щастя». Імена адресатів безробітний визначив за рейтингом естонських багатіїв, опублікованому в місцевій пресі.

Урмас не уподібнювався до Паніковського і не просив «дати мільйон». Чоловік закликав допомогти йому із працевлаштуванням, а в деяких листах згадав ще одне своє бажання — купити гумовий човен, аби ловити рибу для себе і на продаж. Окрім бізнесменів, Урмас потурбував епістолою також рок–музиканта Танеля Падара — «просто так, бо він класний хлопець».

Як повідомляє канал ETV, Урмасові відповіли шість адресатів. П’ятеро заявили, що допомогти йому з роботою не можуть. І лише одна реакція виявилася позитивною.

Назустріч Урмасу пішла власниця транспортної компанії Eesti Mereagentuur Галина Ігнатенко. Хоча в неї і не знайшлося робочого місця для Урмаса, однак бізнес–леді надала прохачеві матеріальну допомогу для купівлі човна — 200 євро.

За словами пані Ігнатенко, вона відгукнулася на прохання, бо співчує людині, що залишилася без роботи в такому віці. «Ви ж знаєте, як воно тепер: якщо втрачаєш роботу у 55 років, то це вже назавжди», — зазначила пані Галина.