ЦИТАТИ ТИЖНЯ

29.04.2011

Олег Медведєв,
політолог, депутат Київради від БЮТ
— про першу річницю «флотських» домовленостей із Росією:

— Роковини харківських угод — привід ще раз зрозуміти: дешевий газ буває там, де й сир.

(«Українська правда»)

 

Олександр Лукашенко,
президент Білорусі
— реагуючи на те, чому його на вимогу ЄС не запросили до Києва для участі в меморіальних чорнобильських заходах:

— Поставте це питання Януковичу. На жаль, вошивості вистачає в нинішнього керівництва України... Напрошуватися я ні до кого не хочу, і бути якимсь «подпєвалою» я не збираюся ні в того, ні в іншого... Що стосується таких козлів, як Баррозу (голова уряду ЄС) й інших... Ну хто такий Баррозу? Був якийсь Баррозу в Португалії, але вигнали його і влаштували в Єврокомісію. Я найменше дивлюся, що де хто бовкнув з європейських чиновників. Їх там тисячі.

(«Інтерфакс–Білорусь»)

 

Ірена Кільчицька,
екс–заступник мера Києва
— про відставку свого колишнього соратника Олеся Довгого з посади секретаря Київради:

— Просто кожен карлик відчуває себе Наполеоном... Я вважаю, що Довгий перехитрив сам себе, переоцінив свої сили і підставив членів команди.

(«Сєгодня»)

 

Микола Азаров,
Прем’єр–міністр України
— про резонанс від його заклику «братися за лопати»:

— Я на засіданні Кабінету Міністрів сказав: а що заважає кожному, у кого є руки–ноги, є енергія, взяти лопату, 10 соток землі і (...) хоча б свою родину забезпечити овочами? Одразу ж у всіх ЗМІ: куди нас кличе Прем’єр–міністр, чого він такий у нас тупий?.. А в цій ідеї немає нічого поганого. Я сам виріс у родині, у якій знали ціну заробленому рублю... І зараз у мене під домом є дві сотки землі, на яких ростуть усі необхідні овочі... Я їх із задоволенням їм і не соромлюся цього.

(«Ліга»)

 

Юрій Луценко,
екс–міністр внутрішніх справ
— про пояснення свого наміру подати позов проти держави Україна у Європейський суд із прав людини, щоб вийти з СІЗО:

— Це не для мене потрібно, це потрібно для всіх інших політиків, яких тримають у тюрмі, і яких збираються там тримати. Це потрібно для того, щоб прості неполітичні громадяни були захищені також. Те, що відбулося зі мною, відбувається з тисячами людей. Я ніколи не казав, що Луценко один такий нещасний. Реально я просто один такий галасливий.

(прес–служба «Народної самооборони»)