Не маніячка, але з маніями

19.04.2011
Не маніячка, але з маніями

Кетрін Зета–Джонс.

Голлівудська кінозірка Кетрін Зета–Джонс не витримала нервових навантажень, які звалилися на неї останнім часом, і звернулася по допомогу до психіатрів. Нагадаємо, увесь минулий рік її чоловік, 66–річний актор Майкл Дуглас, боровся з раком гортані. На початку 2011–го він оголосив про перемогу над хворобою, але цей важкий період дався сім’ї нелегко. За словами речника Зети–Джонс, вона зрозуміла, що сама не впорається з наслідками стресу, і лягла в психіатричну клініку.

Як повідомляє агенція «Ассошіейтед пресс», згідно з класифікацією Американської психіатричної асоціації, у 41–річної зірки «Дванадцяти друзів Оушена» біполярний розлад другого типу (БАР–ІІ). Це порівняно легка форма біполярного афективного розладу (БАР), більше відомого під назвою маніакально–депресивний психоз. Той вид захворювання, який діагностували Кетрін, відзначається від важчого ступеня розладу тим, що хворі не впадають у маніакальний стан. Але страждають від депресії та різних видів маній.

Утім, як запевняють лікарі, від цієї недуги досить легко позбавитися за допомогою правильно підібраних медикаментів та психотерапії. А джерела з оточення зірки запевняють, що Зета–Джонс «почувається чудово й із нетерпінням чекає початку роботи над запланованими кінопроектами».