Гіркий присмак «Браги»

19.04.2011

Ліга Європи, по суті, перетворилася на відкритий Кубок Португалії — країни, з якою ми марно спробували змагатися в таблиці коефіцієнтів УЄФА. У півфіналах ЛЄ 28 квітня і 5 травня гратимуть одразу три португальські клуби: «Брага» з «Бенфікою», «Порту» — з іспанським «Вільяреалом».

Київські ж динамівці, здолавши на стадії 1/8 фіналу за сумою двох матчів головного претендента на перемогу в розіграші — зірковий «Манчестер Сіті», схоже, повірили у свою винятковість. «Тепер ми — фаворити турніру», — лунало з їхнього табору напередодні чвертьфінального двобою зі скромною «Брагою». Зрештою кияни поплатилися за свою необачність та відверту зверхність.

У 180–хвилинному протистоянні справжній, динамівський, футбол кияни продемонстрували лише в перші 45 хвилин домашнього поєдинку. «Якщо команда не може реалізувати перевагу, граючи майже годину в більшості, то вона не має права виступати в півфіналі єврокубку, — так прокоментував підсумок вояжу до Браги капітан «Динамо» Олександр Шовковський. — Думаю, кожний футболіст повинен об’єктивно оцінити свою гру. Для цього потрібно, в першу чергу, бути відкритими, а в нас, на жаль, більшість футболістів надто високої думки про себе. Таке враження, що їм увесь світ винний».

Півтора голеві моменти — ось і все, на що спромоглися віце–чемпіони України на стадіоні в Бразі, спорудженому в скелі. При цьому ще на 29–й хвилині за грубий фол на Андрієві Ярмоленку червону картку побачив Пауло Сезар. Тепер, аби не вважати сезон провальним, динамівці мають виграти Кубок України й утримати друге місце в чемпіонаті.

 

ТАБЛО

Ліга Європи. Чвертьфінали (матчі–відповіді).

«ПСВ» (Голландія) — «Бенфіка» (Португалія) — 2:2 (Джуджак, 17; Ленс, 25 — Луїзао, 45; Кардосо, 63; перша гра — 1:4)

«Твенте» (Голландія) — «Вільяреал» (Іспанія) — 1:3 (Байрамі, 32 — Россі, 60; Рубен 84; Кані, 90; вилучення: Тіндаллі, 58 («Т»); 1:5)

«Спартак» (М, Росія) — «Порту» (Португалія) — 2:5 (Дзюба, 52; Арі, 72 — Халк, 28; Родрігес, 45; Гуарін, 47; Фалькао, 54; Мікаел, 89; 1:5)

«Брага» (Португалія) — «Динамо» (К, Україна) — 0:0 (1:1)

«Динамо»: Шовковський, Д. Сильва, Хачеріді (Алмейда, 46), Юссуф, Попов, Вукоєвич, Єременко, Гусєв, Ярмоленко, Мілевський, Кравець (Гармаш, 64)

«Брага»: Артур, Паулао, Сильвіо, Леандро Саліно, Куштодіо, Алан, Уго Віана, Вандіньйо, Пауло Сезар, Родріго Ліма (Елдер Барбоза, 90), Мейонг (Моссоро, 69)

Попередження: Віана, 29; Вандіньйо, 41 — Кравець, 15; Хачеріді, 29; Гусєв, 52; Попов, 72

Вилучення: Сезар, 29 — Попов, 88

Суддя — Еріксон (Швеція)

Брага, Муніципальний стадіон, 11 000 глядачів