ЦИТАТИ ТИЖНЯ

15.04.2011

Юлія Тимошенко,
лідерка «Батьківщини»
— про методи боротьби Януковича:

— Те, що сьогодні робиться, — це стара, перевірена сталінськими часами звичка — садити своїх конкурентів у в’язниці, а іноді й топити у болотах. На жаль, Янукович прийшов саме з такою ментальністю неандертальця — саме так він сьогодні бачить, як конкурувати в політиці.

(«Німецька хвиля»)

 

Микола Азаров,
Прем’єр–міністр України
— про методи боротьби з продовольчою кризою:

— Чому призабуто традиційні українські цінності? Не треба скиглити, треба брати лопату і годувати свою сім’ю!

(прес–служба уряду)

 

Ренат Кузьмін,
перший заступник Генпрокурора
— про те, чому екс–голову МВС Юрія Луценка не випускають із СІЗО:

— ...А коли обвинувачений зриває слідчі дії — це нормально? А коли йому привозять повістку і просять з’явитися в прокуратуру, а він на ній пише «Могильов — дурень» і розписується? Це нормальна реакція екс–міністра? Це шанобливе ставлення до слідства і колег–міліціонерів?..

(«Фокус»)

 

Віктор Медведчук,
екс–глава адміністрації Президента Кучми, співтворець «темників»
— про ідею Ганни Герман запровадити декларування доходів для журналістів:

— Сьогодні «будь–яка кухарка» вважає себе вправі нагадати журналістам про їхні обов’язки замість того, щоб за службовим обов’язком забезпечити реальне дотримання їхніх прав. Ось що трапляється, коли забуваються або спотворюються настанови класиків історичного матеріалізму. Як відомо, в оригіналі один із них казав, що «будь–яка кухарка» не здатна керувати державою».

(центр «Правова держава»)

 

Тарас Прохасько,
український письменник
— про заполітизованість українців:

— Наші люди готові дістати інфаркт через політичні дискусії. Вони не здатні зрозуміти, що через це не варто мати інфаркти, а треба просто ставати і щось робити. Передовсім треба розуміти: те, що називається публічною політикою, — всього–на–всього казковий сюжет, таке собі емоційне шоу, театр. І помирати від високого тиску під час вистави є досить немудро.

(УНІАН)