По колу — до Миколи

15.04.2011

Учора слідчі Генпрокуратури у справi Гонгадзе провели очну ставку між екс–Президентом Леонідом Кучмою та колишнiм главою СБУ Ігорем Смешком. На переконання Кучми, нічого нового під час слідчих дій не відбулося, обидва лише згадали давні часи.

Перед цим пан Смешко заявив, що колишній майор УДО Микола Мельниченко є державним злочинцем — записував відомості, що становлять державну таємницю, а потім ця інформація потрапляла до закордонних спеціальних служб i шкодила обороні та безпеці України.

Екс–глава СБУ не називає прізвищ тих іноземців, що стояли за Мельниченком. Мовляв, «мені дуже багато відомо, але ця інформація — не для журналістів». Із цією позицією пана Смешка однозначно погодився і Леонід Данилович. Екс–Президент додає, що «незабаром стане відомо, яке відношення Мельниченко мав до російських спецслужб». Тож Л. Д. вважає, що Генпрокуратура має відновити розслідування кримінальних справ проти колишнього майора.

До речі, Кучма знайшов собі нового адвоката замість нещодавно померлого Михайла Киселевича. «Ульянов Сергій, тільки до Леніна не має жодного відношення», — так представив свого захисника пресі колишнiй глава держави. А йому, виявляється, пропонувала свої послуги навіть Московська колегія адвокатів під час його поїздки до Білокам’яної на День космонавтики.