Король помер

15.04.2011
Король помер

Проліт чемпіонів над гніздом вискочок: «інтерист» Деян Станкович (ліворуч) проти Жоеля Матіпа з «Шальке». (Фото Рейтер.)

Мало хто сумнівався, що повторні чвертьфінали Ліги чемпіонів, які відбулися позавчора, могли щось змінити в розстановці сил суперників. Адже в обох дуелях фактично все вирішилося тижнем раніше. Щоправда, Леонардо, головний тренер «Інтера» — переможця Суперліги 2009/2010 — згодом сказав: його підопічні до останнього вірили, що їм до снаги відігратися після сорому в рідних стінах (2:5). Утім дії італійців у Гельзенкірхені не відповідали словам наставника — «синьо–чорні» грали занадто академічно, без наснаги, наче приречені на виліт. А от близький до історичного півфіналу Ліги чемпіонів «Шальке», навпаки, наче літав на крилах, тож заслужено виграв удруге – 2:1.

Особливо «носило» нев’янучого Рауля. 33–річний іспанський форвард у середу відзначився і забитим м’ячем, і вдалою передачею на Бенедикта Геведеса, яку німець втілив у переможний гол. Для Рауля гольовий успіх став 72–м у єврокубках (і 71–м — у Суперлізі). Крім того, екс–форвард «Реала» став рекордсменом за кількістю матчів у «плей–оф» (44), випередивши голландця Кларенса Зеєдорфа з «Мілана» й валлійця Райана Гіггза з «МЮ». Іспанець забив при цьому 18 м’ячів — як і наш Андрій Шевченко.

«Якщо в Італії ми чудово атакували, то вдома довели, що вміємо й добре захищатися», — розповів про таку дещо парадоксальну стратегію «Шальке» Ральф Рангнік, котрий зов­сім недавно замінив творця цього колективу Фелікса Магата.

У другій чвертьфінальній парі історія до болю нагадувала протистояння «Шахтаря» й «Барселони». «Тоттенхем», як і донеччани, програв із різницею в чотири м’ячі в Іспанії. А тепер мінімально поступився «Реалу» і вдома. Усі потуги команди Гаррі Реднаппа забити перед своїми фанатами бодай один м’яч виявилися марними. До того ж італійський рефері Нікола Ріццолі ніяк не хотів реагувати на кілька падінь господарів у штрафному майданчику «вершкових». Хоча, схоже, одного разу таки мав призначити пенальті, коли Хабі Алонсо зачепив Луку Модрича.

Утім на підсумок протистояння такі «дрібниці» вплинути аж ніяк не могли. Тож у півфіналі Ліги чемпіонів очікується грандіозне іспанське протистояння «Реала» й «Барселони», які перед тим уже завтра проведуть у Мадриді «репетицію» в рамках національного чемпіонату. Також за вихід до фіналу боротимуться зірковий «МЮ» і вискочки з «Шальке». Перші матчі відбудуться 26–27 квітня, повторні — 3–4 травня.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу (повторні матчі). Результати середи. «Тоттенхем» (Англія) — «Реал» (Іспанія) — 0:1 (К. Роналдо, 50; перша гра — 0:4), «Шальке» (Німеччина) — «Інтер» (Італія) — 2:1 (Рауль, 45; Геведес, 81 — Мотта, 49; перша гра — 5:2).